GİYSİ ATIKLARI KUMBARALAR SAYESİNDE GERİ DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Fatsa Belediyesi tekstil atıklarını geri dönüşüme kazandırmak amacıyla mahallelere 100 adet giysi kumbarası yerleştirdi.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla ilçe sınırları içinde vatandaşların tekstil atıklarını yakma, çöpe atma, kanalizasyona atma, yada toprağa gömme gibi yöntemlerle bertaraf etmelerini önlemek amacıyla Sıfır Atık kapsamında ilçenin muhtelif yerlerine 100 adet giysi kumbarası yerleştirdi. Belediye bu sayede hem geri dönüşüme katkı sağlayacak hem de hizmet bedeli olarak geri dönüşüm firmasında yaklaşık 600 bin TL alarak belediyeye kasasına kazanç sağlayacak.
“GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEREK TEKRAR HAYATA KAZANDIRILACAK”
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlatılmış olan 2019 yılında ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımızın tüm Türkiye'de yürüttüğü Sıfır Atık Hareketi kapsamında şimdi ilçemize ambalaj atıkları, kumbaralarımızın, mobil atık getirme merkezlerimizin yanında bir de giysi kumbaralarımızı tekstil kumbaralarımız yerleştirdik. Daha önce ilçe merkezinde ilçe sınırlarında vatandaşlarımız tekstil atıklarını yakma, çöpe atma ve kanalizasyona atma, toprağa gömme gibi yöntemlerle bertaraf edip uzaklaştırırken şimdi her sokağımızda hemen hemen bulunan tekstil atık kumbaralarımızı bunları atabilecekler. Bunlar buradan geri dönüşüm tesislerine gidip yalıtım malzemesi olarak, dolgu malzemesi olarak tekrar hayata dönecek insanların kullanımına sunulacak. Sıfır atık kapsamında sloganımız belediye olarak atığını azalt, ihtiyacın kadarını kullan, geri dönüştür, enerji tasarrufu yap ve yenilebilir enerji kaynaklarını kullanmayı tercih et. İklimler değişmesin, biz değişelim.” dedi.
“ESKİ ÜRÜNLERDEN YEPYENİ ÜRÜNLERİN ORTAYA ÇIKMASI DA AYRICA ARTI BİR GÜZELLİK”
Bolaman mahallesi sakinlerinde Selma Yamakoğlu tekstil kumbaralarını görünce çok memnun olduklarını belirterek, “Yaklaşık bir hafta önce bu kumbaraların buraya görüldüğünü semt sakinleri olarak gördük ve çok mutlu olduk. Atıkların geri dönüşümden sonra farklı alanlarda, inşaatlarda, her alanda kullanılabilecek yepyeni ürünlerin ortaya çıkması da ayrıca artı bir güzellik olacak. Daha çok İstanbul gibi, Ankara gibi büyük şehirlerde gördüğümüz uygulamanın Bolaman gibi küçük bir kasabada da olması ayrıca bizi çok mutlu etti. Kimin emeği geçtiyse, kim düşündüyse Belediye Başkanımızdan özellikle Allah razı olsun.” diye konuştu.
“YURT DIŞINDA GÖRDÜĞÜMÜZ UYGULAMAYI ŞEHRİMİZDE GÖRMEKTEN MUTLU OLDUK”
Yine mahalle sakinlerinde Davut Önal’da,” Böyle bir hizmetin buraya konulması bizim için çok onur verici bir şey. Bunu uzun yıllardır Almanya'da kaldığım için, Almanya'da da bazı işlek park yerlerinde olsun, mahalle başlarında olsun böyle elbise, ayakkabı kutuları koyarlardı. Hani giyilmeyen, fazla eski olmayan giysileri geri dönüştürüldüğünü orada görmüştük. O yüzden yabancısı değiliz. Ama bu hizmetin buraya geldiğinden çok memnunuz. Bundan dolayı belediyemize çok teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
1 Eylül Avlanma yasağının sona ermesi ile Fatsalı balıkçılar açık denizlerle dualarla uğurlandı.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Motor İskelesi ve Balıkçı Barınağı arasında bulunan 1 kilometrelik mesafede tahkimat taşları arasından 27 poşet insani atık toplandı.
Çocuklara mutlu, huzurlu ve güvenli bir ortam sunmak için çalıştıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Bugünün küçükleri, yarınların güvencesi olan çocukların hoşca vakit geçirebileceği modern oyun gurupları ve sosyal alanlar oluşturduklarını belirterek, “2,5 yılda 16 yeni park yaparak, 36 parkın modernizasyonunu gerçekleştirdik. 2022 yılında da 10 yeni çocuk parkı daha yapıyoruz.” dedi.