
Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi
“Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin eşsiz önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 87. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.
Atatürk, sadece bir komutan ve devlet adamı değil; aynı zamanda milletimizin yolunu aydınlatan bir vizyoner, çağdaş uygarlık hedefimizi belirleyen öncü bir liderdir. Onun eşsiz dehası sayesinde Türk milleti, tarihinin en kritik dönemlerinde birlik ve beraberlik içinde ayağa kalkmış, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başarıyla taçlandırmıştır.
Bugün bizlere düşen görev, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini her alanda yaşatmak, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımaktır. Her bireyin hak ve özgürlüklerine saygı gösterilen, eğitim ve kültürle gelişen bir toplum için çalışmak, onun en büyük mirasını yaşatmanın en anlamlı yoludur.
Ruhun şad olsun, Atam. Senin izinde yürümeye devam edeceğiz.”

Fatsa Belediyesi, merkezden kırsala ilçenin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir haftada 20’den fazla mahallede yol, altyapı, yağmur suyu, kanal, menfez, taş duvar ve zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Fatsa OSB’de hayata geçirilen TAMEK Sagra Fatsa Tesisleri yatırımında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 6,3 milyar TL yatırım değeriyle yükselen tesis; üretim, istihdam ve kent ekonomisine sağlayacağı katkıyla Fatsa’nın sanayi gücüne güç katacak.

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla ilçe genelindeki okulların kantin ve yemekhanelerinde denetimler gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, geçmişte “Eyvanlar” olarak bilinen dört işletmeyi, şehrin hafızasını koruyarak günümüzün ihtiyaçlarına cevap veren modern ve işlevsel yaşam alanlarına dönüştürdü.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle ilçeye kazandırılan ve devam eden spor yatırımlarıyla Fatsa’nın spor alanında önemli bir dönüşüm yaşadığını açıkladı.

Fatsa Belediyesi son 7 yılda 160 yeni iş yeriyle büyüyen Özel Sanayi Sitesi’nde altyapıdan üstyapıya kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi. Yolundan yağmur suyuna yenilenen sanayi sitesi, modern altyapısı ve düzenlenen çevresiyle üretimin ve emeğin daha güçlü adresi hâline geldi.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım konforunu artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kömürlük Mahallesi Kurtoğlu mevkisinde uzun yıllardır ulaşım güçlüğü yaşanan yol, gerçekleştirilen beton yol çalışmasıyla güvenli ve konforlu ulaşıma kavuştu.

Fatsa Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ile Elekçi Köprüsü arasındaki 800 metrelik sahil hattında dekoratif kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını tamamladı. Yenilenen Sahil Caddesi, modern görünümüyle Fatsa’nın sahil kimliğine değer kattı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Çöteli Mahallesi Omarlı mevkiinde sürdürülen beton yol çalışmalarıyla, mahalle sakinlerinin uzun yıllardır yaşadığı yol sorunu çözülüyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 380 metrelik güzergâh beton yola kavuşturuluyor.

Fatsa Belediyesi, 81. İl Halk Sağlığı Haftası kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle belediye personeline yönelik Mobil Sigara Bırakma Polikliniği etkinliği düzenliyor. “Kaybetmeden Fark Et” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturdu.