FATSA BELEDİYESİ KONSERVATUAR ŞEFİ AVNİ KAYSAL'IN EFSANEVİ HİKAYESİ

9 Mayıs 2024
FATSA BELEDİYESİ KONSERVATUAR ŞEFİ AVNİ KAYSAL'IN EFSANEVİ HİKAYESİ

Fatsa Belediyesi Konservatuar Şefi Avni Kaysal müzik hayatına başladığı günden beri yaptığı ulusal bestelerle adından hep söz ettiriyor. 

  Uzun yıllar Hollanda, İngiltere ve Yunanistan’da yaşadıktan sonra müzik hayatına memleketi Fatsa’da devam eden ve Belediye Konservatuvarının kurucularından olan Şef Avni Kaysal gerek yetiştirdiği müzisyenler gerekse de ilçede düzenlediği konserlerle müzik tutkunlarının aranan bir neferi oldu. 

 “ÜNLÜ SANATÇILAR BESTELERİNİ SESLENDİRİYOR”

Fatsa Belediyesi Konservatuvarı şefi Avni Kaysal’ın “Yan Yaralı Yüreğim Yan” isimli bestesini sanatçı Mahsun Kırmızıgül, “Sunanın Ağıdı” isimli bestesini sanatçı Musa Eroğlu, “Belguzar” isimli bestesini sanatçı Onur Akın, “Başım Benim” isimli bestesini sanatçı Bülent Serttaş, “Yele Verdim Resimleri” isimli bestesini ise sanatçı Yavuz Bingöl seslendirirken daha bir çok bestesi de sanatçılar tarafından seslendiriliyor. 

FATSA’DA İLK THM KONSERİNİ AVNİ KAYSAL DÜZENLEDİ

Fatsa Belediyesi Konservatuvarı kurulduğu 2004 yılından beri Şef Avni Kaysal yönetiminde sayısız Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konserleri düzenledi. Konservatuvardaki çalışmalarıyla birçok müzik tutkununu sanatla buluşturan konservatuvar Şefi Avni Kaysal şehirde ilk Türk Halk Müziği Konseri düzenleyen isim oldu. 

  Birikimlerini gençlere ve yetişkin müzik tutkunlarına kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen 

  Şef Avni Kaysal, “Bu zamana kadar çok güzel konserler yaptık. Türk Sanat Müziği alanında Türk Halk Müziği dalında koro ve solo konserler düzenledik. Bir dönem Yediden Yetmiş Yediye Fatsa'da müzik çalışması yaptık. Fatsa'da müziğe büyük bir ilgi olduğu için 7 yaşından 77 yaşına kadar olan kişilere sahneye çıkardık ve konserler düzenledik. Yine 3 kuşak kemençecilerle gösteri düzenledik. Bu konserlerimiz de çok ilgi gördü. Ayrıca 70'li yılların zirvede yaşayan eserlerinin yer aldığı halk müziği konseri yaptık. Bu çalışmamızda Arabesk ve Sanat Müziğini ayırmadık. Konservatuvarımızda arabesk müzik olmuyordu ama biz yaptık, çok da ilgi gördü tekrar düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konuda yoğun bir istek var.

Genel ile ilgili diğer haberler