Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatsa Müftülüğü tarafından ortaklaşa oluşturulan Fatsa Aile Okulu Projesi düzenlenen ilk eğitimle başladı.
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde 25 ailenin katıldığı Aile Okulu Projesinde ilk eğitimi Uzman Drama Eğitmeni Naile Şahin verdi.
“AMACIMIZ AİLELERİMİZİN ORTAK SORUNLARINA HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM ARAMAK”
Fatsa Aile Okulu Projesi ile ilgili bilgi veren Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Madran eğitimlerin haftada bir akşam saat 19.00-20,30 arası gerçekleştirileceğini belirterek, “Amacımız Fatsa ilçemizdeki yaşayan ailelerimizin ortak sorunlarına hep birlikte çözüm aramak bilimsel yöntemlerle çiftlerimize eğitim vermek. Eğitimlerimiz sohbet, soru-cevap, atölye çalışmaları ve drama oyunları şeklinde olacaktır. Aile Okulu Projemize katılımcı olarak evli çiftlerimiz, evlenmeyi düşünen adaylarımız yer alıyor. Sürekli katılım sağlayan çiftlerimize 8. hafta sonunda çekiliş yaparak Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerde ücretsiz üyelik hediye edilecektir.” dedi.
13 AYRI KONU
Aile Okulu Projesi eğitimlerinde konu başlıklarını da açıklayan Madran, “Eğitimlerimizde eşler arası doğru iletişim, eş ve çocuklar arası etkili iletişim, eşler arası doğru bilinen yanlışlar, çocuğuma yaşına göre nasıl davranmalıyım, ailede mutlu cinsel yaşam ve mahremiyet eğitimi, çocuklarda ve yetişkinlerde doğru internet kullanımı, ailede ekonomiyi doğru oluşturabilme, nefes egzersizleri, kendini keşfetme sanatı, resimlerle çocuk ve yetişkin analizi, yaşam çemberi-öğrenci koçluğu, fiziksel rahatlama, manevi zenginliğimiz ve ruhumuzun dinlendirilmesi enerji çalışmaları konuları yer alıyor. Bundan sonraki günlerde sırayla alanında değerli uzman eğitimcilerimiz Psikolog İrem Bıçakçı Gezer, Psikolojik Danışman Muhammet Karamustafa, Yaşam Koçu Eğitimci Yazar Ercan Uçak, Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Oran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Semih Yazıcı, eğitimlerini verecek. Proje kapsamında iki ayda bir Türkiye’de tanınmış tarihçi yazarlarımızda misafir konuşmacılarımız gelecek olup ailede sevgi iletişimi konusunda çiftlerimize gençlerimize seminer verecekler ve kitaplarını imzalatacaklar.” şeklinde konuştu.
Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla yol genişletme, yol dolgu ve tahkimat ile kanal temizliği çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.
FATSA’DA MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ YAYGINLAŞIYOR
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevreye duyarlı projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Sürdürülebilir bir gelecek ve daha temiz bir çevre hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, 6 gözlü mobil atık getirme merkezlerinin dağıtımı sürüyor.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından bugüne kadar ilçenin farklı noktalarına 12 adet mobil atık getirme merkezi yerleştirilmiş olup, dağıtım çalışmaları artarak devam etmektedir. Vatandaşların geri dönüşüm konusunda daha bilinçli hareket etmelerini ve atıklarını kolaylıkla ayrıştırabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bu merkezler; kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atıklar ve atık piller gibi kategorilerde atık toplama imkânı sunuyor.
Fatsa Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 4. Geleneksel Satranç Turnuvası, ödül töreniyle sona erdi.
Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu organizasyonda, 7 farklı ilden toplam 170 sporcu mücadele etti. Rekabetin ve dostluğun ön planda olduğu turnuva, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Fatsa’nın simge yapılarından biri olan Haznedaroğlu Konağı, yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 18. yüzyılda Bolaman Kalesi’nin kalıntıları üzerine inşa edilen tarihi konak, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen titiz bir çalışmayla aslına uygun olarak restore ediliyor.
Fatsa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve sportif bir yaşam sürmeleri adına gerçekleştirdiği yatırımlarla Karadeniz Bölgesi’nde yüzme bilen en büyük ilçe olma unvanını taşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Tesislerdeki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile 2024 yılında hizmete açılan modern Dolunay Yüzme Havuzu’nda, bu yıl içerisinde toplam 7 bin vatandaşa yüzme kursları aracılığıyla eğitim verildi.
Fatsa Belediyesi, çevre bilincini küçük yaşlarda kazandırmak amacıyla yürüttüğü eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli tarafından okullarda verilen eğitimlerin bir yenisi bugün Atatürk İlkokulu öğrencileriyle gerçekleştirildi. Minik öğrenciler, bu kez Fatsa Belediye Meclis Salonu’nda ağırlanarak, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında kapsamlı bir eğitim aldı.
23 Nisan Çocuk Şenliği Büyük İlgi Gördü
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Nisan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği, coşkulu ve renkli anlara sahne oldu. Fatsa Gençlik ve Çocuk Korosu’nun sahne aldığı etkinlik, izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Fatsa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı dolayısıyla bu yıl 6.'sı düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Fatsa Kaymakamlığı himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde; Dumlupınar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Birol Yavuz İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Sercan Öklük İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıl kutlamaları coşkuyla gerçekleşti.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Temizlikte Bir’inciyiz” sloganıyla bahar aylarına kapsamlı bir temizlik çalışmasıyla giriş yaptı. Bahar temizliği kapsamında ilk durak Şerefiye Mahallesi oldu. Ekipler, mahalle genelinde cadde ve sokak yıkama, süpürme, çöp konteyneri temizliği, dolmuş duraklarında dezenfekte ve genel çevre düzenleme çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.