Daha temiz bir çevre sloganı ile temizlikte kararlı adımlar atan Fatsa Belediyesi, çöp toplama hizmetinde modernizasyon yaptığı kısa adı ÇAÇA olan çok amaçlı konteynır toplama aracından oluşan yeni teknoloji çöp toplama sistemine geçti.
FATSA BELEDİYESİ TEMİZLİKTE ÇAÇA İLE FARK YARATTI.
Hem zamandan hem ekonominden tasarruf sağlayan güvenlikli çok amaçlı konteynır aracına (ÇAÇA) entegre olan (ÇAÇA) Fatsa Belediyesi, temizlik hizmetlerinde yeni bir döneme girdiği sistemin avantajlarından faydalanıyor. Yer altı ve yer üstü konteynerlerini yeni sistemle daha güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltan Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarının artmasıyla konteynerlerini koku yapmaması, haşere ve zararlı bakterilerin üremesinin engellenmesi amacıyla otomatik yıkamalı araçlarla düzenli olarak dezenfekte ediyor.
“HİJYEN VE SAĞLIKLI ÇEVRE KOŞULLARININ ELDE EDİLMESİ SİSTEMİN ÖNEMLİ AVANTAJLARIDIR”
Temizlikte son sistem modern teknolojilerden faydalanarak daha temiz bir çevre için görev yaptıklarını söyleyen Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, “ Şehrin belli noktalarına yerleştirilen yer altı ve yer üstü konteynerlerini ÇAÇA denilen çok amaçlı konteyner toplama aracı ile otomatik olarak boşaltılıp yıkanmaktadır. Aracı kullanacak kullanıcı, operatör mahallinde bulunan elektronik ekran panel, uygun kamera görüntüleri ve joystick yardımıyla katı atık toplama işlemini gerçekleştirebilecek. Tamamen elektronik ve hidrolik sistemlerle donatılan ÇAÇA, 145 saniye içerisinde yeraltı çöp konteynerlerini toplayabiliyor. 4 metre çalışma yarıçapına, 270 derece çalışma açısına, 3.5 ton yük kaldırma kapasitesine sahip olan ÇAÇA, yatayda 4.9 metre, dikeyde ise 6.9 metre çalışma mesafesine uzayabiliyor. Öngörülen çalışma şartlarında makinenin devrilmeden çalışabilmesini sağlayan ÇAÇA’da, kulenin altında 2 adet hidrolik kontrollü mesnet ayakları bulunuyor. ÇAÇA’lar, geleneksel konteynerlere oranla yüksek çöp kapasitesine sahip yer altı ve yer üstü konteynerlerini çok daha kısa sürede boşaltabiliyor. Konteyner kalabalığının azaltılması, görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi, hijyen ve sağlıklı çevre koşullarının elde edilmesi sistemin önemli avantajlarıdır.” dedi.
Fatsa’da Kahverengi Kokarca Zararlısı ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediyesi tarafından mahalle muhtarlıklarına hibe edilen 120 adet ULV Cihazı ile (Ultra Low Wolume) kırsal mahallelerde evler, ahırlar, ambarlar ve serendiler Tarım Bakanlığı’ndan gönderilen ilaçlarla ilaçlanmaya başladı.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, istenmeyen kokuların oluşmaması için ilçe genelinde bulunan yeraltı ve yerüstü konteynerlerini düzenli olarak temizliyor.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, ilçede haftanın 6 günü kurulan pazarların ardından oluşan çevre kirliliğine dikkat çekerek pazarcılara önemli bir çağrıda bulundu. Pazarcı esnafından pazar yerlerinin temiz tutulması konusunda daha duyarlı davranmalarını isteyen Yuva, çevremizi temiz tutmak, atıklarımıza sahip çıkmak tüm vatandaşların olduğunu gibi pazarcı esnafının da sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Fatsa Belediyesi, ilçede etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirgemek için tüm ekipleriyle seferber oldu. Karla mücadele ekipleri 7/24 mesai esaslı ulaşımda aksamaya izin vermedi.
Ekiplerimiz, şehrin dört bir tarafında karla mücadelesini sürdürüyor. Dün gece yarısından itibaren ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası Fatsa Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi koordineli olarak tüm ekipleriyle harekete geçti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ilçe merkezi ve kırsalda bulunan tüm okullara günün anısına yaş pasta sürprizi yaptı.
Fatsa Belediyesi’nden Yoğun Çalışma Mesaisi: Mahallelerde İyileştirme ve İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
Fatsa Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında önemli sorunlardan biri olan kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçedeki tüm mahalle muhtarlıklarına ULV (Ultra Low Volume) cihazlarının dağıtılmasının ardından, özellikle kışlak bölgelerde zararlıya karşı ilaçlama faaliyetleri hız kazandı.
Atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık miktarının azaltılması, kaynakları israf ederek kullanılmasını önlemek amacıyla çalışmalarını sürdüren Fatsa Belediyesi 12 Mobil Atık Getirme Merkezi olmak üzere 100 Adet Mavi Geri Dönüşüm Kumbarasını daha dağıtıma çıkardı.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hava koşullarını da avantaja çevirerek şehir genelinde yürüttükleri çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların daha temiz, düzenli ve estetik bir çevrede yaşamaları adına büyük bir titizlikle hareket eden ekipler, birçok noktada eş zamanlı olarak peyzaj ve temizlik faaliyetleri gerçekleştiriyor.