
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, kent estetiği ve halk sağlığını önceleyen bahar temizliği çalışmalarımıza Fatih Mahallesi Akıltepesi mevkiinde devam ediyoruz.
Bölgedeki tüm cadde ve sokaklarda moloz, hafriyat ve çevresel atıklar tespit edilerek profesyonel ekipman ve araçlarımızla sistematik şekilde bertarafını sağlıyoruz
Üfleme cihazlarımız, vakumlu yol süpürme araçlarımız ve yüksek basınçlı yıkama ekipmanlarımız ile mikro düzeyde temizlik sağlanırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzle iş birliği içinde kaldırımlar ve yeşil alanlardaki yabani ot popülasyonu kontrollü biçimde temizleniyor.
Ayrıca çevresel farkındalık kapsamında bölge esnafı ve hane halkı, düzenli çöp çıkarma saatleri hakkında bilgilendirilerek atık yönetimi konusunda bilinçlendiriliyor. Zabıta ekiplerimiz ise yerinde denetimlerle çevre kirliliğine neden olan kişi ve işletmelere önce uyarı, ardından gerekli durumlarda idari yaptırım uyguluyor.
Bilimsel temelli, sürdürülebilir kent temizliği anlayışımızla, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Fatsa için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.