Fatsa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 500 kadına istihdam sağlayan “Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” daha da genişleyerek yeni hedeflere doğru ilerliyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu İŞKUR Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan yeni protokol kapsamında 500 kadına daha mesleki eğitim ve iş imkânı sağlanacağını duyurdu.
“FATSA’MIZ İÇİN BÜYÜK BİR GURUR”
Projenin büyümesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kibar, bu girişimin Fatsa’nın geleceği için ne denli önemli olduğunu vurgulayarak, “Daha önce Türk-Japon ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz bu proje ile 500 kadınımıza istihdam sağlamıştık. Bugün ise yeni bir adım atarak, 500 kadınımıza daha eğitim ve iş imkânı sunmayı hedefliyoruz. Kadınlarımızın iş gücüne katılımı, sadece bireysel yaşamları değil, aynı zamanda Fatsa’nın ekonomik ve sosyal yapısını da güçlendirecek. Bu, Fatsa’mız için büyük bir gururdur,” dedi.
TEKSTİL SEKTÖRÜNE YENİ KAPILAR AÇILIYOR
Proje, özellikle tekstil sektörüne yönelik ihtiyaçlara çözüm üretmek amacıyla planlandı. Kadınlar, eğitimlerini tamamladıktan sonra tekstil fabrikalarında iş bulma fırsatı elde edecek. Bu süreçte kadınlara verilecek eğitimler, mesleki beceriler kazandırmanın yanı sıra, onların sosyal ve ekonomik hayatlarına da olumlu etkiler sağlayacak.
“BİRLİKTE ÜRETECEK, BİRLİKTE KAZANACAK, BİRLİKTE GÜÇLENECEĞİZ”
Başkan Kibar, projedeki birlik ve beraberlik ruhunun altını çizerek, “Fatsa’mızın geleceğine ışık tutan bu adımda Ordu İŞKUR Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği, hepimize umut veriyor. Kadınlarımızın emeğiyle büyüyen ve gelişen bir Fatsa için el ele vermeye devam edeceğiz. Birlikte üretecek, birlikte kazanacak, birlikte güçleneceğiz,” ifadelerini kullandı.
PROJE KADINLARIN HAYATLARINI DEĞİŞTİRİYOR
Projenin bir parçası olarak kadınlar, meslek edinme süreçlerinde uzman eğitmenlerden destek alacak ve iş hayatına hazırlık için kapsamlı bir eğitim sürecinden geçecek. Daha önce projeye katılan kadınların başarı hikâyeleri, bu girişimin Fatsa’da yarattığı pozitif değişimin en somut örnekleri arasında yer alıyor.
GELECEĞE UMUTLA BAKAN FATSA
Fatsa Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen bu tür projeler, sadece kadınların değil, aynı zamanda şehrin genel ekonomik kalkınmasının da önünü açıyor. Başkan Kibar, gelecekte daha fazla kadını destekleyecek projelerin de müjdesini vererek, Fatsa’nın daha güçlü bir yarın için kararlı adımlarla ilerlediğini belirtti.
Projenin hayata geçmesiyle birlikte Fatsa’da kadın emeğinin ve üretiminin çok daha güçlü bir şekilde hissedileceği vurgulandı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, uzun yıllar boyunca belediyede özveriyle görev yapan emekli çalışanları makamında kabul ederek emekleri için teşekkür etti. Bu buluşmada Fatsa’ya hizmetleriyle katkıda bulunan çalışanlara teşekkür edilerek, emeklilik hayatlarına dair iyi dilekler sunuldu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında ilçeyi gururla temsil ederek Ordu genelinde birinci olan Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Çeltek’i, yarışmaya katılan diğer öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini makamında ağırladı.
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, gazeteciliğin toplumun doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının korunması açısından büyük bir sorumluluk taşıyan kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.
Fatsa Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve ilçenin sosyal yaşamına değer katması hedeflenen Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi’nde çalışmalar hız kazandı. Proje kapsamında birçok farklı alanda ilerleme kaydedilirken, çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Fatsa’da fındık zararlısı kahverengi kokarcaya karşı yürütülen mücadelede ilk etap sona eriyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve çevre bilincini artırmak amacıyla ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirici bir eğitim düzenledi. Eğitimde, İklim Değişikliğinin etkileri , sıfır atık uygulamalarının önemi, geri dönüşümün çevreye katkıları ve günlük yaşamda atıkların nasıl azaltılabileceği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılına hızlı bir başlangıç yaparak asfalt tamiri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşların daha konforlu bir yol deneyimi yaşamalarını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar, mahalle ve sokak bazında yoğun bir tempoyla sürdürülüyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen projede, atık tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor. Müdürlük, ilçe genelinde yerleştirdiği 106 tekstil kumbarası aracılığıyla aylık ortalama 7 ton tekstil atığı topluyor. Bir yıl içerisinde toplanan tekstil atığı miktarı ise 85 tona ulaştı.
Fatsa Belediyesi İşletme Müdürlüğüne bağlı Kent Mobilyaları Üretim Atölyesi 2024 yılında büyük bir üretim başarısı göstererek hem belediyenin hem de kentin ihtiyaçlarına yönelik birçok önemli projeye imza attı. Atölye Şefi Mükremin Akalp ve ekibi yıl boyunca özverili çalışmalarıyla kent mobilyalarından iç mekan tasarımlarına, sosyal tesis projelerinden plaj düzenlemelerine kadar geniş bir yelpazede üretim gerçekleştirdi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı inşaat birimi ekipleri, şehrin trafiğe kapalı caddelerinde bulunan deforme olmuş yaya yolu taşlarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde yürümelerininsağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmalar, yoğun kullanım nedeniyle yıpranan taşların onarılması ve yer yer yenilenmesiyle devam ediyor.