
Her hafta bir lisede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile organize edilen Kariyer Günleri etkinliğine katılan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar bugün Meskei Teknik Anadolu Lisesi’ne konuk oldu.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR
TÜRKİYE’Yİ GELECEKTE TARIM VE TURİZM ÜLKESİ OLARAK ÖNGÖRÜYORUM
ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİNİN GELECEKTE ÇOK KIYMETLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kariyer Gününde öğrencilere mesleki tercihleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Kendisinin de bir Ziraat Mühendisi olduğunu ve mesleğin çok önemli olduğunu belirten Başkan Kibar, “Ülkemizin çok verimli tarım arazileri var. Zengin ürün çeşitliliğinin olduğu ülkemizin en önemli iki alanı eğitim ve tarım. Devletimizin tarım konusunda çok büyük teşvikleri var. Geleceğin en önemli mesleklerinden bir tanesi Ziraat Mühendisliği olacak. Balıkçılığın, kiviciliğin, seracılığın yoğun bir şekilde yapıldığı, bölgesel meyveciliğin her alanda arttığı bölgedeyiz. Hızlı bir şekilde bölgemiz tarım alanında gelişiyor. Türkiye’yi gelecekte tarım ve turizm ülkesi olarak öngörüyorum ve bu anlamda Ziraat Mühendisliğinin gelecekte çok kıymetli olacağını düşünüyorum. Ziraat Mühendisliği özel sektöre de çok büyük önemi var. O yüzden tarıma gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar öğrencilere genç idarecilerin sayısı artması bu anlamda birçok oluşum içerisinde kendilerini yönetici olarak yetiştirme konusunda gayretli olmalarını söyleyerek, “İyi insanların sayısı siyasetin bürokrasinin arkasında olması lazım. İyi insanların da iyi siyasilerin arkasında dimdik durması lazım” diye konuştu.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde yoğun bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet’imizin 102. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında “Cumhuriyet; ülkemizin, milletimizin ve devletimizin birliğinin en büyük tezahürü, bu topraklardaki ilelebet varlığımızın teminatıdır.” dedi.

Fatsa Belediyesi, şehir genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha konforlu bir yol ağı sunmak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Kılıçlı Mahallesi beton yol çalışması tamamlanma aşamasına geldi.

Fatsa Belediyesi Konservatuvarı, yeni dönem kurslarına büyük bir heyecanla başladı. Fatsa Belediyesi’nin kültür ve sanata verdiği önemin en güzel örneklerinden biri olan konservatuvarda, bu yıl gitar, keman ve bağlama kurslarına yoğun ilgi gösterildi.

Belediye ekipleri şehir merkezi ve kırsalda ulaşım konforunu artırmak için yoğun mesai harcıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Kademe Yerleşkesinde çalışan personellerle düzenlenen programda bir araya geldi.

Fatsa Belediyesi ile Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı iş birliğinde düzenlenen 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali, sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans serisi, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde devam etti. Programda, Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Oy, Fatsa ve Ordu’nun tarihi ile kültürel değerleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Erasmus+ projesi kapsamında yürütülen “Elinin Boyasıyla Atıkları Dönüştüren Çocuk” adlı çevre temalı proje ile Türkiye genelinde seçilen 6 anaokulundan biri olma başarısını gösteren Fatsa Hacer Yücel Anaokulu, farkındalık dolu bir etkinliğe imza attı. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

FATSA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH HAFIZOĞLU: “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fatsa Muhtarlar Derneği organizesinde düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Buğra Gök, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Emniyet Müdürü Dursun Terzi ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek katıldı.