Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile ilçede bulunan zincir marketler ve yerel marketlerde fiyat istikrarına yönelik denetimlerde bulundular.
Denetimlere Belediye Zabıta ekiplerinden 2, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden ise 1 Gıda Mühendisi katıldı. Belirtilen ürünlerle ilgili yapılan denetimlerde; stokçuluk, satıştan kaçınma ve raf- kasa fiyatlarında herhangi bir olumsuzluğun ve uyumsuzluğun bulunmadığı gözlendi.
Zincir ve yerel marketlerde yapılan denetimlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Fiyat istikrarına yönelik son dönemde alınan tedbir ve atılan yeni adımlara (KDV indirimleri vb.) rağmen belirli ürünlerde bazı şebekelerce spekülatif eylemlerde bulunulmaya devam edildiğine dair Tarım Bakanlığı’na bilgiler intikal etmektedir. Özellikle ayçiçek yağı, toz şeker gibi ürünleri market raflarından toplayıp bir müddet muhafaza ederek toptancılara satıldığı, bu yolla hem fahiş karlar elde edildiği hem de aradığı ürünü rafta bulamayan vatandaşların panikletildiği görülmektedir. Bu kapsamda; fiyat istikrarını hedef alan buna benzer spekülatif eylem/durumlara karşı ekipler her zaman duyarlı olmakla birlikte Ayçiçek yağı, şeker gibi ürün bazlı piyasa kontrollerine devam edilmektedir” denildi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adım olduğunu vurgulayarak, bu günün milletimizin azim ve kararlılığının, bağımsızlık ve özgürlük aşkının sembolü olduğunu ifade etti.
Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, 15 Mayıs İklim Günü dolayısıyla “Fatsa 7’den 70’e Sürdürülebilir Çevre ve Tarım ile İklim Değişikliğine Direniyor” başlıklı program düzenlendi.
15-21 Mayıs Aile Haftası kapsamında, Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Fatsa’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Fatsa Belediyesi ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlenen anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen organizasyonda, toprağın bereketiyle üretim yapan çiftçiler, kendi elleriyle yetiştirdikleri doğal ve şifalı ürünleri “Köylü Pazarı” stantlarında sergileyip satışa sundu.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren Celaleddin Tandoğdu Atölyesi’nin Eğitmeni Sevda Duran ve kursiyerlerin hazırladığı “İzler” adlı Karma Resim Sergisi, sanatseverlerle buluştu. Fatsa Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen sergi, sanatın ve sanatçının birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
“HER BİREYİN ENGELLERDEN ARINMIŞ BİR YAŞAM HAKKI VARDIR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında engelli bireylerin toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için duyarlılığın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şehir trafiğini rahatlatacak önemli bir proje hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kibar, şehrin 6 noktasında bulunan kavşaklarda akıllı kavşak modeline geçileceğini ve bu kapsamda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihalenin 25 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini duyurdu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Anneler Günü dolayısıyla anlamlı bir sürprize imza atarak, Fatsa Belediyesi sosyal tesislerinde duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, kent estetiği ve halk sağlığını önceleyen bahar temizliği çalışmalarımıza Fatih Mahallesi Akıltepesi mevkiinde devam ediyoruz.
Fatsa Belediyesi, kadın ve erkek vatandaşların istihdama katılımını artırmak amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirdiği mesleki eğitim projeleriyle öne çıkıyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar, hem bireysel gelişime hem de yerel ekonomiye katkı sağlıyor.