Fatsa İslamdağ mahallesinde aniden bir bahçeden yola çıkan Karaca otomobil çarpması sonucu yaralandı.
Fatsa İslamdağ mahallesinde aniden bir bahçeden yola çıkan Karaca otomobil çarpması sonucu yaralandı. vatandaşların ihbarı üzerine Karaca’ya ilk müdahale için olay yerine Fatsa Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Ambulansı geldi ve Karaca’yı ilçe merkezine götürdü. Fatsa Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Veteriner Hekim Ebru Biçim burada 4 yaşlarında olduğu tespit edilen Kara’ya destekleyici ilk müdahalede bulundu. Araç çarpması sonucu şoka girdiği belirtilen Karaca kanama kesici ilaçlarla ilk müdahalesinin ardından ileri tedavisi için Ordu’dan gelen Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
GENEL DURUMU DÜZENE SOKULDU
Fatsa Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Veteriner Hekim Ebru yaralı karaca ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sabah 7.5 sularında İslamdağ mahallemizden bir aracın Karaca'ya çarptığına dair bir anons geldi. Biz de ekip olarak Fatsa Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak olay yerine intikal ettik. Yaralı Karaca şoktaydı, onu aldık. Hayvanın iç kanaması vardı artı şoka girmişti. Bunun üzerine kanama kesici ilaçlarla müdahale ettik. Destekleyici tedavinin ardından ileri tedavisini yürütmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim ettik. Genel durumu şu an için iyi. İnşallah daha iyi haberlerini alacağız.
“SU TASARRUFUNA BU GÜNLERDE ÇOK DAHA DİKKAT ETMELİYİZ”
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle TOKİ İlkokulu birinci sınıf öğrencilerini belediyeye davet ederek anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte, suyun hayatımızdaki yeri, kullanımı, tasarrufu ve su tasarrufuyla ilgili yapılması gerekenler çocuklara eğlenceli ve öğretici bir şekilde anlatıldı.
Fatsa Belediyesi, kış şartlarının etkisini göstermesiyle birlikte mahalle yollarında ulaşımın aksamaması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ilıca, Beyceli, Yavaş ve Aslancami Mahallelerinde gerçekleştirilen yoğun kar temizleme çalışmalarıyla vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşım sağlaması hedefleniyor.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Fatsa’da da kutlandı. İlk program Fatsa Şehitliğinde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Fatsa Belediyesi tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunumu ile başladı.
Fatsa Belediyesi, Ramazan ayının manevi ikliminde belediye personelini bir araya getiren bir iftar programı düzenledi. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Fatsa Şehitliği’nde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Şehit Piyade Komando Onbaşı Osman Korkmaz, Şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Ümit Kesti’nin mezarlarında detaylı temizlik çalışması yaptı.
Fatsa Belediyesi, ilçedeki ulaşım ağını güçlendirmek ve mahalle yollarını daha güvenli hale getirmek amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Yapraklı Mahallesi ile Başköy Mahallesi arasındaki bağlantı yolu genişletilirken, Dolunay Mahallesi Güleç Sokak’ta zayıf zemin kazı dolgu çalışmaları yürütülüyor.
Fatsa Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve belediye çalışmalarını daha etkin bir şekilde yürütmek amacıyla araç filosuna 5 yeni iş makinesi kattı.
Fatsa Belediyesi, doğayla iç içe sosyal yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor. Şehrin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Çerkezler Tepesi'nde yapımı hızla devam eden Çerkezler Tepesi Mesire Alanı projesinin ardından, bölgeye yeni bir değer katacak Çerkezler Tepesi Bungalov Otel & Restoran projesi de hayata geçiriliyor. Bu proje ile hem Fatsa halkına hem de şehir dışından gelen ziyaretçilere doğayla iç içe konforlu bir konaklama ve gastronomi deneyimi sunulacak.
Fatsa Belediyesi, Ramazan ayı iftar programlarının ardından, çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenliyor. Fatsa Kültür ve Sanat Merkezi’nde Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi gördü. Ailelerin yoğun katılım gösterdiği etkinliklerde çocuklar, geleneksel Ramazan eğlencelerinden modern gösterilere kadar pek çok farklı aktiviteyle keyifli vakit geçirdi. Programda akrobasi, çocuk dansları, olaf oyunu, köpük balon gösterisi, balon katlama sanatı, çocuk yarışmaları, çocuk konseri, çizmeli kedi oyunu ve yetişkin yarışmaları yer aldı. Çocukların kahkahalarla izlediği gösteriler, aileler tarafından da ilgiyle izlendi.