Fatsa Belediyesi, Fatih Mahallesi'nde vatandaşların Kapalı Pazar Yeri'ne daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirdi.
Fatsa Belediyesi, Fatih Mahallesi'nde vatandaşların Kapalı Pazar Yeri'ne daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Yamaç Sokak ile Sakarya Caddesi arasına inşa edilen 99 basamaklı merdiven, bölgedeki erişim sorununu büyük ölçüde çözdü. Yeni merdivenin yapımının tamamlanmasının ardından, bölge sakinleri ve pazar ziyaretçileri, Kapalı Pazar Yeri'ne yaya olarak daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşma imkanına kavuşacak. Merdivenin açılışıyla birlikte, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların pazar yerindeki alışverişlerine kolaylık sağlanmış olacak.
“AMACIMIZ KAPALI PAZAR YERİ'NE DAHA RAHAT ULAŞIM SAĞLAMAK”
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapılan çalışmanın vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı ve günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçladığını ifade etti. Kibar, "Fatih Mahallesi'ndeki bu önemli çalışmayla, vatandaşlarımızın Kapalı Pazar Yeri'ne daha rahat ulaşmasını sağlamak için önemli bir adım attık. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda yapılan bu tür çalışmalarla sorunları en iyi şekilde çözmeyi hedefliyoruz," dedi.
“MAHALLEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR KOLAYLIK SAĞLADI”
Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Acıelma ise yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Belediyemizin gerçekleştirdiği bu merdiven çalışması, mahallemiz için büyük bir kolaylık sağladı. Başkanımıza ve ekibine mahallemizin ihtiyaçlarına duyarlılık gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin devamını bekliyoruz," şeklinde konuştu.
Yeni merdiven, vatandaşların günlük yaşamını daha konforlu hale getirecek bir çözüm olarak değerlendiriliyor. Fatsa Belediyesi'nin vatandaş odaklı çalışmaları şehir genelindeki yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, öğrencilere hayvan sevgisi ve hayvanlarla doğru iletişim konularında farkındalık kazandırıldı.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.