Fatsa Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde, alt yapı eksikliği yaşayan bölgelerde yağmur suyu hattı çalışmaları devam ediyor. Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda ilk etapta 200 metre, ardından 400 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşemeyi planlıyor.
Çalışmaların gerçekleştirileceği bölgeler arasında Karakoç Sokak, Gaye Sokak ve Ezgi Sokak yer alıyor. Bu projeyle birlikte, özellikle yağışlı havalarda su baskınlarıyla sıkça karşılaşan bazı evlerin bodrum katlarının su baskınlarından kurtulması hedefleniyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapılan alt yapı çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yağmur suyu hattı çalışmaları, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve altyapı sorunlarını çözmek adına büyük bir önem taşıyor. Bu projeyle, hem mevcut sorunları ortadan kaldırmayı hem de gelecekteki olası sorunları engellemeyi amaçlıyoruz” dedi.
Başkan Kibar, çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ve halkın ihtiyaçlarına göre yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı. Fatsa Belediyesi bu tür alt yapı projeleriyle, şehir genelindeki yağışlı hava koşullarında yaşanan sorunları en aza indirmeyi hedefliyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Fatsa’da yağmur suyu yönetimi daha etkin bir hale gelecek ve vatandaşların yaşam standartları yükselecek.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, öğrencilere hayvan sevgisi ve hayvanlarla doğru iletişim konularında farkındalık kazandırıldı.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.