
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 10.Çınar Festivali etkinlikleri kapsamında Uzunkum Plajında (Demas) düzenlenen Açık Sinema etkinliğine katıldı.
Uzunkum Plajında festival hazırlıklarını inceledikten sonra Açık Sine Etkinliği’nin olduğu alana geçen Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, burada hem çocuk sineması “Yeti Efsanesi” filminiizledi hem de vatandaşlarla ve çocuklarla sohbet etti.
Film sonrası kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar tıpkı eski günlerdeki gibi yaz günlerinin keyifli aktivitesi Açık Hava Sinema etkinliği ile keyifli bir akşam yaşadıklarını belirterek, “Nostaljik açık hava sinema programlarımızla unutulmaz yaz anıları biriktirdiğimiz etkinliğimizin 6’ıncı akşamında çocuk sineması “Yeti Efsanesi” filmini zevk ve heyecanla izledik. Sinema etkinlik alanımızı tamamen dolduran Fatsa ailemizin her bir ferdine yoğun ilgisinden dolayı gönülden teşekkür ederim.” dedi.

62 İLDEN 5 BİNE YAKIN MOTOSİKLET TUTKUNU FATSA’DA BULUŞTU.
Fatsa’da bu yıl ikincisi düzenlenen Fatsa Çınar Motofest 2026, yurt içi ve yurt dışından gelen motosiklet tutkunlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, belediye tarafından ilçeye kazandırılan ve vatandaşların hizmetine sunulan 14 sosyal tesisin, sosyal belediyecilik anlayışının en önemli örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Fatsa Belediyesi, şehrin geleceğine değer katacak 150 dönümlük Millet Bahçesi Projesi'nde yeni bir aşamaya geçti. Tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından 40 milyon TL'lik yeni etap çalışmaları başlarken, proje adım adım Fatsa'nın yeni yaşam alanına dönüşüyor.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek, vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanına kavuşmasını sağlamak amacıyla yol, asfalt, kaldırım ve yağmur suyu hattı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Acil durumlarda doğru müdahalenin hayati önem taşıdığı bilinciyle hareket eden Fatsa Belediyesi, personeline yönelik İlk Yardım Eğitimi düzenledi. Programda, hayat kurtaran temel ilk yardım uygulamaları teorik ve uygulamalı olarak aktarılıyor.

Fatsa Belediyesi Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan kararla, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yeni uygulamaların hayata geçirilmesi için önemli bir adım atıldı. Özellikle sigara izmaritlerinin gelişigüzel çevreye atılması nedeniyle yağmur suyu mazgallarında yaşanan tıkanıklıkların önüne geçilmesi amacıyla farkındalık çalışmaları başlatılırken, kurallara uymayanlara yönelik cezai işlem uygulanması da gündeme alındı.

Yaz aylarında artan nüfus yoğunluğu nedeniyle Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki temizlik çalışmalarına hız verdi. Cadde, sokak, park ve ortak kullanım alanlarında yürütülen çalışmalarla hem hijyen sağlanıyor hem de vatandaşlara daha temiz bir yaşam alanı sunuluyor.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yürüttüğü yol yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Yapraklı Mahallesi’nde beton yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi ile Aslancami Mahallesi Kalkınma, Kültürel Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği iş birliğinde düzenlenen 10. Geleneksel Aslancami Kültür ve Sanat Festivali, yoğun katılım ve renkli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Ersin Çakır, Şef Özber Özbucak ile Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, yapımı devam eden Fatsa Belediyesi Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu.