
Fatsa’nın turizm mekanlarından doğal güzelliğiyle görenlerin hayran kaldığı tabiat harikası Gaga Gölü, rekreasyon projesi ile ziyaret edenlerin keyifli vakit geçirebileceği turizm merkezi haline gelecek
Rekreasyon Projesi ile Fatsa’nın önemli önemli turizm destinasyonlarından birisi olacak Gaga Gölü’nün sosyal donatı alanları ile güzellikleri ortaya çıkarılarak vatandaşların hoş ve güzel zaman geçirebileceği alana dönüştürülecek. Birinci ve üçüncü derece doğal sit alanı olarak koruma altında bulunan Gaga Gölü rekreasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla önemli turizm merkezlerinden birisi olacak. Göl kıyısı çevresinde doğal sit alanı mevzuatına uygun olarak doğaya ve çevreye zarar vermeden ahşap kamelyalar, yürüyüş yolu, dinlenme alanları, büfe, otopark, su yüzeyinde sazlıkların altında yaşamlarını sürdüren balık yuvalarına zarar vermeden ahşap kaplama yüzen iskele olacak. Fatsa Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, bölge turizmini canlandıracak Gaga Gölü Rekreasyon projesinin yapımı için gerekli izinlerin alınmasında girişimlerde bulunan Ordu Valisi Tuncay Sonel’e, projenin bir an evvel tamamlanması için Ankara’daki önemli görüşmeler gerçekleştirerek projeyi bizzat takip eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.
TABİAT VARLIKLARI KOMİSYONU İNCELEMELERDE BULUNDU
Fatsa Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Daire Başkanı Alper Sami Çayır, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Daire Başkanı Fatih Selimoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Daire Başkanı İlhan Yılmaz, Ordu Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Şube Müdürü Mustafa Umut Bektaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğünden Eda Baş, Samsun Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Şube Müdürü Metin Alkan, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı peyzaj mimarı Mustafa Töre, DSİ 7.Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Serdar, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı Jeoloji Mühendisi, Özlem Yılbaşı Gümüş, Fatsa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sevinç Karabayrak, Gaga Gölü’nde yapılacak rekreasyon projesi için alanda incelemelerde bulundu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.