Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Sevgi Caddesi’nin 40 yıl önce inşa edilen altyapısını sil baştan yeniliyor. Birinci ve ikinci etap asfalt çalışmaları da tamamlanan güzergahta baskı beton kaldırım çalışmaları başladı.
Ordu’da, altyapı, yol ve su alanında seferberlik ilan eden Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerinde ki yaya ulaşımını sağlayan güzergahlarda da hummalı bir çalışma yürütüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Fatsa ilçesinde, altyapı ve sıcak asfalt çalışmaları tamamlanan Dumlupınar Mahallesi’ne bağlı Sevgi Caddesi ve ara sokaklarda baskı beton kaldırım çalışması başlattı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe merkezlerinde yaya trafiğinin rahat ve konforlu bir şekilde sağlanması için modern kaldırım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
TOPLAM 4 KİLOMETRE KALDIRIM ÇALIŞMASI YAPILACAK
Sevgi Caddesi üzerinde toplam 4 kilometre baskı beton kaldırım çalışması yapacaklarını söyleyen Başkan Güler, “Bölgede, altyapı yetersiz olduğu için biriken sular alt kısımlarda baskınlara neden oluyordu. Yaptığımız çalışmayla birlikte problemi ortadan kaldırdık. Burası, yapılaşmanın çok olduğu, 2 ortaokul ve 3 ilkokulun olduğu, sanayi ve hastane dolmuş hatlarının geçtiği bir bölge. Altyapısıyla birlikte sıcak asfalta kavuşturduğumuz cadde ve sokaklarda, kaldırım çalışmalarını da başlattık” dedi.
BİR CADDE VE ALTI SOKAKTA ÇALIŞMA YAPILACAK
İlçe merkezlerinde altyapı, yol ve kaldırım çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Güler, “Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine en güzeline layık. Bu kapsamda altyapısı ve sıcak asfaltı tamamlanan bölgelerde kaldırım çalışmalarına önem veriyoruz. Fatsa ilçemizde de, Sevgi Caddesi’ne bağlanan Kanarya Sokak, Ömer Seyfettin Sokak, Akar Sokak, Başak Sokak, Ömeroğlu ve Ufuk Sokak’ın kaldırımlarını sil baştan yeniliyoruz. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
“SEVGİ CADDEMİZ MODERN GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da ilçeye katkılarından dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek, “Sevgi Caddemizin alt yapısını ve üst yapısını sil baştan yeniledi. Bunun bize yaklaşık maliyeti 10 Milyon TL oldu. 10 aydır çalışmalar devam ediyor ve kaldırım çalışmasının tamamlanması ile burada çalışmalar sona erecek. Sevgi Caddesi ve çevresinde bulunan esnaflarımız, hemşerilerimiz çok sabrettiler ama; sabrın meyvesi tatlıdır. Artık Sevgi caddemiz modern görünümüne kavuştu diyebiliriz” dedi.
Fatsa Belediyesi, şehri sporun merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gençlerin talepleri doğrultusunda hayata geçirilen projelerle, Fatsa’da spor altyapısı güçlendirilirken, her yaş grubuna hitap eden tesisler bir bir hizmete sunuluyor.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı tamamlanan Dolunay Kapalı Yüzme Havuzu ve bugün itibariyle hizmete giren Tenis Kortu Projesinde incelemelerde bulundu. Başkan Kibar, gençlerin sporla iç içe bir yaşam sürmeleri için her türlü imkânı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Fatsa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve sportif bir yaşam sürmeleri adına gerçekleştirdiği yatırımlarla Karadeniz Bölgesi’nde yüzme bilen en büyük ilçe olma unvanını taşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Tesislerdeki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile 2024 yılında hizmete açılan modern Dolunay Yüzme Havuzu’nda, bu yıl içerisinde toplam 7 bin vatandaşa yüzme kursları aracılığıyla eğitim verildi.
Fatsa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 105. yılı dolayısıyla çocuklar için düzenlediği “23 Nisan Coşkusunu Resme Sığdır” konulu resim yarışmasının sonuçları belli oldu.
Fatsa Belediyesi tarafından Fatsa sahilinde sosyal yaşama değer katacak yeni bir proje daha tamamlanmak üzere. Daha önce Erguvan Kafe, Kitap Kafe ve Engelsiz Kafe projeleriyle sahilde vatandaşların buluşma noktaları oluşturulmuş olup, sosyal alanlar genişletilmişti. Şimdi ise, hafızalarda iz bırakan 1 No’lu Eyvan yeniden hayata geçiriliyor.
ÇERKEZLER TEPESİ VE BUNGALOV OTEL & RESTORAN
Fatsa’nın doğal dokusunu koruyarak turizme kazandırmayı hedefleyen yeni proje, Çerkezler Tepesi'nde hayata geçiriliyor. Doğa ile uyumlu mimarisi ve özgün konseptiyle dikkat çeken Çerkezler Bungalov Otel & Restoran, bölge turizmine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
Fatsa Belediyesi, şehir estetiğini bozan ve vatandaşlar için tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda, ilçenin farklı noktalarında tespit edilen metruk yapılardan biri daha ekipler tarafından kontrollü şekilde yıkıldı.
Fatsa, sadece Karadeniz’in değil, Türkiye’nin de yükselen turizm değerlerinden biri olmaya devam ediyor. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve sakin atmosferiyle son yıllarda turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Fatsa, adeta bir doğal turizm cenneti olarak öne çıkıyor.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Sofyan Grubu, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan’ın da katılım sağladığı konser, Şef Hayri Şensu yönetiminde gerçekleşti.
Türk Polis teşkilatının 180. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Fatsa Hükümet konağı önünde çelenk sunma programı düzenlendi.
Fatsa Belediyesi, şehir genelinde altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışlı havalarda su taşkınlarının önüne geçmek ve altyapı sorunlarını en aza indirmek amacıyla mazgal temizlik ve yeni mazgal yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.