Fatsa Belediyesi, pandemi konserlerinin 8’incisinde vefatının 48’inci yıldönümünde ünlü halk ozanı Aşık Veysel’i türküleriyle andı.
Pandemi döneminde kültür ve sanat faaliyetlerini online olarak sanat severlerle buluşturmaya devam eden Fatsa Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yayınladığı son konserde Aşık Veysel’i türkülerle yad etti. Sunuculuğunu Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Kandemir Kaytaz ile Fatsa Belediyesi Görsel Sanatlar Atölyesi Oyuncularından Esra Çakmak Karataş’ın birlikte yaptığı ‘Türkülerle Aşık Veysel Konseri’ne konuk sanatçı olarak müzik öğretmeni Mesut Gül ve Asuman Şirin katıldı.
EN SEVİLEN AŞIK VEYSEL ESERLERİYLE YAD EDİLDİ
Yaklaşık bir saat süren konserde “Dağlar Dağladı Beni, Zalifim, Uzun İnce Bir Yoldayım, Benim Sadık Yarim Kara Topraktır, Gide Gide, , Anlatmam Derdimi Dertsiz İnsana, Hoş mudur Hoş Değil midir, Kula Kulluk Yakışır mı, Harmana Serdiler Sarı Samanı, Al Yeşil Dökün Anneler Mezar Taşıma, Baba Bugün Dağlar Yeşile Boyandı, Sunam ” eserleri seslendirildi.;
“SAZI VE SÖZÜ İLE GÖNÜL TELİMİZİ TİTRETEN AŞIK VEYSELİ TÜRKÜLERİYLE ANDIK”
Halktan gelen talepler doğrultusunda kültür-sanat etkinliklerini online olarak sanatseverlere ulaştırmaya devam ettiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler sonrası pandemi döneminde halkımızın moral ve motivasyonunu arttıran konser etkinliklerimizi dijital platformlar üzerinde sanatseverlerimizle buluşturmayı sürdürüyoruz. Son pandemi konserimizde aşıklık geleneğinin temsilcisi halk ozanı Aşık Veysel’i türküleriyle hatırladık, yad ettik. Sazı ve sözü ile gönül telimizi titreten Aşık Veysel’in andık. Halkımızın memnuniyeti devam ettikçe bu tür etkinliklerimize yer vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Fatsa’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde Fatsa Şehitliği’nde gerçekleştirilen programda, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve protokol üyeleri, vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, ilçe genelinde vatandaşların ulaşım konforunu artırmak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Belediye ekipleri, son olarak Kavraz, Aslancami ve Kayaköy Akçakese Mahallelerinde önemli yol düzenlemeleri gerçekleştirdi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin her sokağı, her hanesi Ay Yıldızlı bayrağımızla donatılmalıdır” çağrısına destek vererek Fatsa’da anlamlı bir çalışmaya imza attı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi.
Fatsa Belediyesi, yıllardır süregelen altyapı sorunlarına kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan altyapı güçlendirme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.
Fatsa Belediyesi, çalışanlarının sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesini sağlamak ve iş verimliliğini artırmak amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2025 yılı hizmet içi eğitim programları kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı.
Fatsa Belediyesi tarafından Dolunay Mahallesi’nde başlatılan yağmur suyu hattı çalışmaları, etaplar halinde aralıksız devam ediyor
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, uzun yıllara dayalı yıpranmış yolları tek tek yenileyerek şehir içi ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmeye devam ediyor.
Fatsa Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nin en prestijli sosyal yaşam projelerinden birini daha tamamlamak üzere. Çerkezler Tepesi’nde doğayla iç içe tasarlanan Mesire Alanı, çok yakında Fatsalılarla buluşuyor.
Fatsa Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi Hal bölgesinde başlattığı alt ve üst yapı çalışmalarıyla bölgeyi modern bir görünüme kavuşturuyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ozan, Ege, Karakök, Akdeniz, Sancak, Sami Yücel, Üstad ve Nazar sokakları ile çevresinde zayıf zemin kazı ve dolgu çalışmalarına başladı.