Fatsa Belediyesi Ramazan ayının manevi iklimini ve coşkusunu yaşatmak amacıyla düzenleyeceği Geleneksel Ramazan Etkinlikleri 2 Nisan Cumartesi başlıyor.
FATSA BELEDİYESİ RAMAZAN’A HAZIR
Fatsa Belediyesi paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın simgesi Ramazan ayı boyunca düzenleyeceği etkinlikler için tüm hazırlıklarını tamamladı.
FATSA’DA RAMAZAN BAMBAŞKA
Vatandaşların ramazan ayının manevi atmosferini ve coşkusunu gönüllerince yaşamalarına katkı sağlamak için dopdolu içeriği ile her gün birbirinden farklı olan tüm etkinlikler bir ay boyunca Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
HER AKŞAM FKSM’DE İFTAR SOFRASI
Ramazan ayı süresince Fatsa Belediyesi, her gün akşam belediye kültür ve sanat merkezi düğün salonunda iftar sofrası kurarak vatandaşlara iftar yemeği hizmeti verecek.
29 GÜN HER AKŞAM DOPDOLU RAMAZAN PROGRAMI
Ramazan ayının birinci günü 2 Nisan Cumartesi iftar öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayacak Ramazan ayının sevinci kalplere dolacak. Her akşam iftar öncesi fasıl grubu canlı olarak ilahi ve müzik etkinliğini sürdürecek. Bir ay boyunca, söyleşiler, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Konserleri, Hacivat-Karagöz, Çocuk Tiyatrosu, Çocuk Yarışmaları, Engelsiz Performans, İnteraktif Resim Yapımı, Mikrofon Şov, Aşuk ile Maşuk, Sihirbaz, Ateşbaz, Tahta Bacak, Çocuk Pandomim, Komedi Skeç Şov, Akrobasi Gösterisi, Orta Oyunu, Meddah, Çocuk Bilim Deneyleri, Parodi Gösterisi, Kukla Gösterisi çocuklar ve yetişkinlerle buluşacak.
ALİŞAN KAPAKLIKAYA VE HATİCE KÜBRA TONGAR GÖNÜL SOHBETLERİ
Ramazan ayının birleştirici ve kaynaştırıcı olan manevi ikliminde gönül sohbetleri kapsamında iftar sonrası 13 Nisan Çarşamba Alişan Kapaklıkaya, 23 Nisan Cumartesi Hatice Kübra Tongar, paylaşmanın ve bereketin simgesi Ramazan ayının manevi ruhunu ve atmosferini temel alan söyleşi ve sohbetlerde bulunacak.
“RAMAZAN AYINA ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLEDİK”
Ramazan ayına ulaşmanın sevincini, coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş vesilesi olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi iklimimizde müstesna faziletleriyle önemli bir yere sahip olan bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için Rabbimize hamdü senalar ediyoruz. Ramazan ayının manevi iklimini bu yılda hem yetişkinlerimize hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza bu yıl da dopdolu etkinliklerimizle Ramazan’ı yaşatalım istedik. Bu manada Ramazan ayı için özel etkinlikler düzenledik. Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerimizle birbirinden kıymetli konuklarımızla, Ramazan ayına özel sosyokültürel etkinliklerimizi düzenledik. Mübarek Ramazan ayının memleketimize, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, barış ve refah getirmesini diliyorum” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Fatsa’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde Fatsa Şehitliği’nde gerçekleştirilen programda, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve protokol üyeleri, vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, ilçe genelinde vatandaşların ulaşım konforunu artırmak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Belediye ekipleri, son olarak Kavraz, Aslancami ve Kayaköy Akçakese Mahallelerinde önemli yol düzenlemeleri gerçekleştirdi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin her sokağı, her hanesi Ay Yıldızlı bayrağımızla donatılmalıdır” çağrısına destek vererek Fatsa’da anlamlı bir çalışmaya imza attı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi.
Fatsa Belediyesi, yıllardır süregelen altyapı sorunlarına kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan altyapı güçlendirme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.
Fatsa Belediyesi, çalışanlarının sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesini sağlamak ve iş verimliliğini artırmak amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2025 yılı hizmet içi eğitim programları kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı.
Fatsa Belediyesi tarafından Dolunay Mahallesi’nde başlatılan yağmur suyu hattı çalışmaları, etaplar halinde aralıksız devam ediyor
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, uzun yıllara dayalı yıpranmış yolları tek tek yenileyerek şehir içi ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmeye devam ediyor.
Fatsa Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nin en prestijli sosyal yaşam projelerinden birini daha tamamlamak üzere. Çerkezler Tepesi’nde doğayla iç içe tasarlanan Mesire Alanı, çok yakında Fatsalılarla buluşuyor.
Fatsa Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi Hal bölgesinde başlattığı alt ve üst yapı çalışmalarıyla bölgeyi modern bir görünüme kavuşturuyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ozan, Ege, Karakök, Akdeniz, Sancak, Sami Yücel, Üstad ve Nazar sokakları ile çevresinde zayıf zemin kazı ve dolgu çalışmalarına başladı.