
BAŞKAN KİBAR’DAN RAMAZAN AYI MESAJI
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, Ramazan ayının manevi iklimine uygun şekilde geçirilmesi temennisinde bulundu.
Başkan Kibar, mesajında şu ifadelere yer verdi, "On bir ayın sultanı, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan’a bir kez daha ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan, kalplerimizi birleştiren, dargınlıkları unutturan, kardeşlik ve yardımlaşma ruhunu pekiştiren mübarek bir aydır. Bu kutlu zaman dilimi, sadece açlık ve susuzlukla sınandığımız bir dönem değil, aynı zamanda sabır, paylaşma, dayanışma ve ibadetle ruhumuzu arındırdığımız bir fırsattır.” dedi.
SOFRALARIMIZI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AÇALIM
Ramazan ayının duaların kabul olduğu, sevgi ve merhametin hâkim olduğu bu mübarek günleri, yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla en güzel şekilde değerlendirmeliyiz diyen Başkan Kibar, “Bu vesileyle, sofralarımızı ihtiyaç sahiplerine açmayı, gönüllerimizi kırgınlıklardan arındırmayı ve birlik içinde bu mübarek ayın feyzinden en iyi şekilde faydalanmayı temenni ediyorum. Tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve bereket dolu bir ay geçirmenizi diliyorum. Ramazan ayımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Kibar, hemşehrilerine çağrıda bulunarak, Ramazan ayı boyunca Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulacak iftar sofralarına davet etti. Ayrıca, belediyenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerini sürdüreceğini ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam edeceğini belirtti.

50 DÖNÜMLÜK ALANDA 155 DÜKKÂNLA YENİ BİR TİCARET MERKEZİ KURULUYOR
Fatsa’da hızla büyüyen otomotiv sektörünün en önemli sorunlarından biri daha çözülüyor. Fatsa Belediyesi’nin öncülüğü ve desteğiyle hayata geçirilen Oto Galericiler Sitesi projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere yönelik farkındalık eğitimleri gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlayan iş makinelerini yenileme çalışmaları kapsamında 3 iş makinesini Belediye Encümenimizce yapılan ihale ile satışa çıkardı. Gerçekleştirilen ihale sonucunda belediyenin araç parkında bulunan 3 iş makinesi, KDV hariç toplam 2 milyon 236 bin 500 TL bedelle satıldı.

Fatsa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Lisesi öğrencileri, kitap okuma etkinliği kapsamında Alev Alatlı Kitap Kafe’yi ziyaret etti. Edebiyat Öğretmeni Nihal Ece Ergün ve Ali Tunç öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, doğayla iç içe bir ortamda kitap okuyarak farklı bir deneyim yaşadı.

Fatsa Belediyesi tarafından projelendirilerek yatırım programına aldırılan 7 önemli kavşak düzenlemesinden biri olan Liman Kavşağı’nda çalışmalar başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen düzenlemeyle trafik akışının rahatlatılması ve ulaşım güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

Fatsa Limanı, “Çocuk Hakları Ekseninde COP31 Karadeniz İklim Zirvesi” kapsamında çocukları iklim, çevre ve Karadeniz’in geleceği için bir araya getiren anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altaş TV canlı yayınında Fatsa’nın gündemine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Fındıktan ulaşıma, sanayiden turizme, gençlik ve spor yatırımlarından mali yapıya kadar birçok başlıkta önemli açıklamalar yapan Başkan Kibar, devam eden ve planlanan projeleri anlatarak, “Bugünü planlarken yarını da düşünüyor, Fatsa’mızın geleceğine kalıcı yatırımlar yapıyoruz.” mesajı verdi.

Fatsa Belediyesi, merkezden kırsala ilçenin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir haftada 20’den fazla mahallede yol, altyapı, yağmur suyu, kanal, menfez, taş duvar ve zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Fatsa OSB’de hayata geçirilen TAMEK Sagra Fatsa Tesisleri yatırımında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 6,3 milyar TL yatırım değeriyle yükselen tesis; üretim, istihdam ve kent ekonomisine sağlayacağı katkıyla Fatsa’nın sanayi gücüne güç katacak.

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla ilçe genelindeki okulların kantin ve yemekhanelerinde denetimler gerçekleştirdi.