
Fatsa Belediyesi 12. Çınar festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Plaj futbolu turnuvası şampiyonu ideal akademi oldu.
Final maçında ideal akademi ile prestij gayrimenkul takımları karşı karşıya geldi. Normal süresi sıfır sıfır biten karşılaşmanın penaltı atışlarında Fatsa ideal akademi rakibine üstünlük sağlayarak turnuvanın şampiyonu oldu.
“SPOR ETKİNLİKLERİ FESTİVALİMİZE RENK KATTI”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Bu turnuvalar sporun birleştirici gücü adı altında aynı zamanda Çınar festivalimize renk katması ve değer katması anlamında düzenlendi. Turnuvaya katılan her takımımızı ben ayrı ayrı tebrik ediyorum. Turnuvada dereceye giren tüm takımları ayriyeten tebrik ediyorum inşallah bir dahaki sene turnuvamız daha kapsamlı bir şekilde olacak. Bu yıl festivalimiz kapsamında bir çok etkinliğimiz vardı ancak bazı etkinlikleri orman yangınları gelen şehit haberleri gibi üzücü nedenlerle iptal etmek zorunda kalmıştık. Ben tüm sporculara katılımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Turnuvaya emek vermiş olan Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğümüze ayriyeten teşekkür ediyorum. Nice güzel organizasyonlarda tekrar buluşmak üzere.” dedi.
PLAJ VOLEYBOLU VE SOKAK BASKETBOLU TURNUVASINDA DERECEYE GİRENLER
Kum voleybol turnuvası
1. Sarı Kardeşler 2.Ayyıldız 3. Deeksport
3x3 Sokak Basketbolu
1.Uzayspor 2. Deeksport 3. İdeal Akademi
Tüm turnuvalarda dereceye giren takımların ödüllerini Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyeleri Muharrem Okyay Sarıhan, Adem Bekar, Bünyamin Davu ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek taktim etti.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, şehrin sahile en yakın mahallelerinden biri olan Sefaköy Mahallesi’nde beton yol çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin ulaşım konforu artırılırken, bölgenin çehresi de modern bir görünüme kavuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye değer katacak önemli bir yatırımın müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kibar, yapılan girişimler sonucunda Yenipazar, Güvercinlik ve Bolaman mahallelerine 2026 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıkladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Özel Sanayi Sitesi’nin son yıllarda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Üretim ve istihdamın merkezi konumundaki sanayi bölgesinde gerçekleştirilen yatırımlarla hem altyapı güçlendirildi hem de ulaşım daha konforlu hale getirildi.