Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, ilçede haftanın 6 günü kurulan pazarların ardından oluşan çevre kirliliğine dikkat çekerek pazarcılara önemli bir çağrıda bulundu. Pazarcı esnafından pazar yerlerinin temiz tutulması konusunda daha duyarlı davranmalarını isteyen Yuva, çevremizi temiz tutmak, atıklarımıza sahip çıkmak tüm vatandaşların olduğunu gibi pazarcı esnafının da sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Erdem Yuva yaptığı açıklamada, ilçede haftanın hemen hemen her günü çeşitli noktalarında kurulan pazarların hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Ancak, pazarların bitiminde geriye kalan atıkların ve çöplerin pazarcı esnafının sorumluluk bilinciyle hareket etmemesi sonucu çevre kirliliğine yol açtığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
"PAZAR YERLERİ HEPİMİZİN ORTAK ALANI"
"Pazar yerlerimiz sadece pazarcılarımızın değil, hepimizin ortak alanı" diyen Yuva, "Temizlik işçilerimiz, bu alanların temizliği için büyük bir özveriyle çalışıyor. Ancak bu yoğunlukta oluşan kirliliği tamamen ortadan kaldırmak sadece onların çabasıyla mümkün olmuyor. Pazarcı esnafımızdan tek bir ricamız var: Çalıştıkları alanları temiz bırakarak temizlik işçilerine yardımcı olmaları ve rızkını kazandığı alanları korumaları ." dedi.
"HEP BİRLİKTE DAHA TEMİZ BİR FATSA İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, pazar yerlerinin temizliği için düzenli olarak sahada olduğunu hatırlatan Erdem Yuva, belediye olarak temizlik çalışmaları konusunda büyük bir hassasiyetle hareket ettiklerini belirtti. Ancak, bu konuda halkın ve pazarcı esnafının desteğinin önemine dikkat çekerek şu çağrıda bulundu:
"Çevremizi temiz tutmak, birey olarak hepimizin sorumluluğudur. Pazarcılarımız tezgâhlarını toplarken çöplerini yerlerde bırakmak yerine, çöp poşetlerinde toplamalı ve belirlenen noktalara bırakmalıdır. Bu sadece temizlik işçilerimizin işini kolaylaştırmaz, aynı zamanda çevreye ve doğaya olan saygımızın da bir göstergesi olur." diye konuştu.
EKİPLERİN YOĞUN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Fatsa Belediyesi, pazar yerlerinin temizliği için haftanın her günü ekiplerini sahada tutuyor. Pazarların bitiminden sonra sabahın ilk ışıklarına kadar süren temizlik çalışmalarıyla vatandaşların temiz bir çevrede yaşam sürmesi hedefleniyor. Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, pazarcıların ve vatandaşların desteğiyle bu çalışmaların daha hızlı ve etkili bir şekilde yapılabileceğini belirterek sözlerini tamamladı.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, öğrencilere hayvan sevgisi ve hayvanlarla doğru iletişim konularında farkındalık kazandırıldı.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.