
Ordu Büyükşehir Belediyesi Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliği ile açılan ORMEK Fatsa Meslek ve Sanat Eğitim Kursları merkezinin öğretmen ve kursiyerlerinin eserlerinden oluşan “sergi” açılışı Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programla gerçekleşti.
Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Sn. Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı Sn. İbrahim Etem Kibar ve Ak Parti İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek katılım sağladı.
“GEREK ORMEK GEREKSE BİLGİ EVİ VATANDAŞLARIMIZA ÇOK ÖNEMLİ İMKANLAR SUNMAKTA”
Yaklaşık 1 yıldır kurs öğreticileri ve kursiyerlerinin büyük emekleri sonucu ortaya çıkan eserlerin sergilendiği ORMEK yılsonu sergisinin açılış konuşmasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini ileten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar konuşmasında, “Fatsa da gerek ORMEK gerekse Bilgi Evi vatandaşlarımıza, gençlerimize çok önemli imkanlar sunmakta. Dün buraya öğrenci olarak başlayan kursiyerlerimiz bugün usta öğretici olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ben böyle bir imkanı Fatsa’mızdaki hemşehrilerimizin hizmetine sunduğu için sayın bakanımıza tekrardan teşekkürlerimizi şükranlarımızı iletiyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
“DÜŞÜNEN, ÜRETEN, YARIŞAN ORDU, DÜŞÜNEN, ÜRETEN, YARIŞAN FATSA OLSUN”
Amacımız zevklerinizi zekâ mahsulü ürünlerinizi ve yeteneklerinizi ortaya çıkartmak diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler, “ Üretilen ürünleri hem ekonomiye katıp hem de bu zevklerinizi ve ürünlerinizi halkımızla paylaşmak en önemli hedefimiz. Herkes bizim nazarımızda birdir ve kıymetlidir. Bunun için çalışmalarınızı yapın, eserlerinizi ortaya çıkarın Düşünen Ordu Üreten Ordu Yarışan Orduyu, Düşünen Fatsa, Üreten Fatsa, Yarışan Fatsa olsun.” ifadelerini kullandı.
Program serginin gezilmesinin ardından hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, şehrin sahile en yakın mahallelerinden biri olan Sefaköy Mahallesi’nde beton yol çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin ulaşım konforu artırılırken, bölgenin çehresi de modern bir görünüme kavuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye değer katacak önemli bir yatırımın müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kibar, yapılan girişimler sonucunda Yenipazar, Güvercinlik ve Bolaman mahallelerine 2026 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıkladı.