
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Fatsa Sami Yücel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde muhteşem bir program düzenlendi.
Programa Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Sami Yücel Özel Uygulama Okulu Müdürü Veysel Cengiz yaptı.
“HAYATIN HER ALANINDA ENGELLİLERE SAYGI GÖSTERMEK HER FERDİN GÖREVİDİR”
Cengiz konuşmasında engeliliğin doğuştan veya sonradan herhangi bir sebeple bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetme, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlandığını belirterek, “Engellilik insan olmanın bir parçasıdır. Hemen hemen herkes hayatlarının bir noktasında geçici veya kalıcı olarak engellilik yaşayacaktır. Bir milyardan fazla insan (küresel nüfusun yaklaşık %15'i) engellilik yaşamaktadır ve bu sayı kısmen nüfusun yaşlanması ve bulaşıcı olmayan hastalıkların yaygınlığındaki artış nedeniyle artmaktadır. Engelli çocuklar istismara en açık olan gruptur. Toplumda engelli çocuklara yaklaşımda “Ne yapamadığını değil neler yapabileceğini görün” yaklaşımı temel alınmalıdır. Bir kişinin çevresi, engelliliğin deneyimi ve kapsamı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Erişilemeyen ortamlar, engellilerin diğerleriyle eşit koşullarda topluma tam ve etkin katılımını engelleyen engeller yaratır. Bu engellerin ele alınması ve engellilerin günlük yaşamlarının kolaylaştırılması yoluyla, engellilerin hayata katılımları konusunda ilerleme kaydedilebilir. Hayatın her alanında engellilere saygı göstermek her ferdin görevidir.” dedi.
ÇOK ÖZEL GÖSTERİLER
Özel öğrenciler programda sırasıyla öğretmenleri yardımıyla halk oyunu gösterisi, tiyatro gösterisi, Ront gösterisi, top gösterisi, şarkı seslendirmesi, kovboy gösterisi, ışıklı gösteri, solo şarkı seslendirmesi, dans gösterisi ve Bady Parkisyon gösterisi gerçekleştirdiler. Özel öğrencilerin her gösteride çok başarılı bir performans göstermeleri katılımcılar tarafından keyifle izlendi.
Engeliler Haftası dolayısıyla düzenlenen program öncesinde katılımcılar, öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan resim ve el sanatları sergisini gezdiler.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.