
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR: “FATSA OLARAK BİRLİK OLMAYA, ÜRETMEYE GÜÇLENMEYE VE ŞEHRİMİZİN ADINI DÜNYAYA DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“BİZ GÜCÜMÜZÜ ANADOLU’DAN ALIYORUZ, ANADOLU’DAKİ TEŞKİLATLARIMIZI ARTIK DÜNYAYA ENTEGRE ETME ZAMANI GELMİŞTİR”
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin(MÜSİAD) Avrupa Teşkilatlanmasında söz sahibi olmuş isimler MÜSİAD Nürnberg Başkanı Haluk Dokur’un ev sahipliğinde Fatsa’da buluştular. Bolaman Derin Deniz Restauarant Otel’de Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın da hazır bulunduğu toplantıya MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yurtdışı Teskilatlanma Başkanı Hıfsı Soydemir, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yurtdışı Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Selim Sar, MÜSİAD Avrupa Teşkilat Başkanı Tarık Argıt, MÜSİAD Avrasya Teşkilat Başkanı Doğan Çoşkun, MÜSİAD Avrasya Diplomatik İlişkiler Başkanı Murat Gümüşlüol, MÜSİAD Mena Teşkilat Başkanı Necmettin Öner, MÜSİAD Afrika Teşkilat Başkanı Semih Fermanlı, MÜSİAD Amerika İhracatı Geliştirme Ticaret Başkanı Ahmet Cihaner ve MÜSİAD Avrupa Diplomatik İlişkiler Başkanı Ömer Başkan, MÜSİAD Nürnberg Başkan Yardımcısı Aydın Özcan, MÜSİAD Ordu Başkanı Servet Altaş, MÜSİAD Ordu Yönetim Kurulu Üyeleri, Semih Tezcan, Güray Aksoy ve Serpil Koçan katıldılar.
“FATSA’MIZ VE ORDU’MUZUN HIZLI GELİŞMESİNE YATIRIMCILARIMIZI ORTAK ETMEK İSTİYORUZ”
Toplantıda konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Türkiye ekonomisinin küresel pazara eklenmesinde önemli rol üstlenmesi ve Türkiye’nin ekonomik hayatında küreselleşmenin güçlü aktörü olması, ülkemiz geleceği açısından çok önemli ve kıymetli olduğunu belirterek, “Fatsa olarak birlik olmaya, üretmeye güçlenmeye ve şehrimizin adını dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Ülkemizin kalkınması ve ilerlemesinde emeği geçen tüm iş adamlarımıza hayırlı ve bereketli işler diliyorum. 10 yıl 20 yıl ticaret yapılsa bile bu samimiyetin oluşacağına inanmıyorum. Bu samimi ortamın yakalanabilmesi için gönüllülük esasının ön planda olduğunu görüyorum. Bizde başkanımız öncülüğünde Ordu’da bir MÜSİAD yapılanması oluşturduk. Ordu temsilciliğimizle bir ara neler yapabileceğimiz konusunda istişare yapmıştık ancak pandemi dolayısıyla bir araya gelme durumunuz olmadı. Gerçekten Fatsa’mız, Ordu’muz hızlı gelişen bir şehir. Bu hızlı gelişmeye yatırımcılarımızı nasıl ortak edebiliriz, bu sürece nasıl bir katma değer sağlayabiliriz bunların istişaresi açısından bu toplantılar çok anlamlı. Böylesi güzel insanlara bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiriyorum. 24 esaslı burada bir belediye başkanının ötesinde bir kardeşleri olduğunu bilmelerini istiyorum.” dedi.
“ÇOK GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Toplantıyı organize eden MÜSİAD Nürnberg Başkanı Haluk Dokur’un MÜSİAD olarak büyük bir aile olduklarını ifade ederek, “Fatsa Belediye Başkanımız Etem bey ne zaman aradıysam bizlerle yakından ilgilendi ve bir istişare durumumuz olduğu zaman hep yanımızda olmuştur. Ordu ilimizde zaten her zaman beraberiz. Hakikaten çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum ve artık bunun adımlarını da bir an önce atmak istiyoruz. El ele vererekten bir yerlere varacağımızdan eminim. MÜSİAD olarak zaten devletimizin arkasındayız. Bu organizasyonumuzda davetimize icabet eden başkanlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
YURT DIŞI İLE TİCARİ BAĞLANTIMIZI GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM”
MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı Hıfsı Soydemir ise yaptığı konuşmada, “Dünya genelinde 12 binden fazla üyemiz var en güçlü yanlarımızdan birisi hem dünyadaki çok yaygın bir teşkilatlanmaya sahip olmamız hem de bununla beraber çok farklı sektörlerde dünyadaki birçok ticari argümanlardan haberdar olmamız. Biz gücümüzü Anadolu’dan alıyoruz. Anadolu’daki teşkilatlarımızı artık dünyaya entegre etme zamanı gelmiştir. Malumunuz olduğu üzere ülkemiz bir cari açıkla mücadele veriyor, cari açıkla mücadelenin çıkış yollarından bir tanesi ithalatımızı azaltarak ihracatımızı artırmak ve yabancı sermayeyi yurt içine çekmektir. Bu nedenle Anadolu’daki üyelerimizin nasıl yurt dışına entegre edebiliriz, onlarla nasıl hemhal edebiliriz aramızdaki ticari bağlantıları nasıl geliştirebiliriz konusunda istişare ediyoruz, çok da mutlu oluyoruz. Ordu’da Fatsa’da bize çok güzel bir ev sahipliği yaptılar, unutulmaz bir gece yaşadık. Çok güzel bilgi alışverişinde bulunduk. En öncelikli olarak Belediye Başkanımıza ve MÜSİAD Ordu Başkanımıza teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.