
19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Fatsa Belediyesi organizesinde merkez ve kırsal mahallelerde görev yapan muhtarlar onuruna yemek düzenlendi.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR:
MUHTARLARIMIZA EMEK VE GAYRETLERİNDEN DOLAYI MİNNETTARIZ
19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Fatsa Belediyesi organizesinde merkez ve kırsal mahallelerde görev yapan muhtarlar onuruna yemek düzenlendi.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerde düzenlenen yemeğe Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Ağır Ceza Reisi Erdem Oğuz Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, Ak Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jn.Üst.Tğmn Yusuf Ünsal, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.
“BİZLER DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZİ YÜCELTMEK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUK”
Yemeğin açılış konuşmasını yapan Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Hafızoğlu, “Bizler, burada bulunan herkes, devletimiz ve milletimizi yüceltmek için göreve talip olmuş insanlarız. Yüce Allah’tan birlik ve beraberlik içinde bu hizmetleri yerine getirmeyi cümlemize nasip etmesini diliyorum. Bu anlamlı günde birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğine inandığım yemeğimizde bizlere bir aile ortamı oluşturan Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Etem Kibar’a ve bir aile reisi gibi büyüklüğünü bizden esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Avni Kula’ya teşekkür ediyorum.
Bu özel ve anlamlı günün hepimize kutlu olmasını diliyorum. Yemeğimizin birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğine inanıyorum. Allah, milletimize hizmet yolunda kaymakamımız ve diğer devlet büyüklerimizin önderliğinde, belediyemizle, diğer kamu kurumlarımızla, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla, basınımızla, kısacası temas halinde olduğumuz her kurum ve kişiyle birlikte bizleri muvaffak eylesin.” dedi.
“MUHTARLARIMIZLA İSTİŞARELİ VE KOORDİNELİ HİZMET EDİYORUZ”
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise konuşmasına Fatsalı muhtarların gününü tebrik ederek başladı. Muhtarlık müessesesinin ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneği olduğunu belirten Başkan Kibar, “Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlardır.
Devletimizle milletimizin bütünleşmesinin temel harcı muhtarlarımız, belediye olarak hizmeti ulaştırdığımız mahallerimize gayret ve çabalarıyla büyük emek vermektedir. Belediye çalışmalarımızda muhtarlarımız ile sürekli istişare halindeyiz. Muhtarlarımızdan gelen her türlü istek ve talebi değerlendiriyoruz. Toplumda çok önemli işlevleri olan ve biz yerel yönetimlerin temel taşlarından biri olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Birlikte hizmet ettiğimiz Fatsa’mıza, büyük emek ve katkıları olan tüm muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.” diye konuştu.
Program sonunda muhtarlara günün anısına Fatsa Belediyesi ve Ziraat Odası tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Belediye ekipleri şehir merkezi ve kırsalda ulaşım konforunu artırmak için yoğun mesai harcıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Kademe Yerleşkesinde çalışan personellerle düzenlenen programda bir araya geldi.

Fatsa Belediyesi ile Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı iş birliğinde düzenlenen 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali, sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans serisi, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde devam etti. Programda, Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Oy, Fatsa ve Ordu’nun tarihi ile kültürel değerleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Erasmus+ projesi kapsamında yürütülen “Elinin Boyasıyla Atıkları Dönüştüren Çocuk” adlı çevre temalı proje ile Türkiye genelinde seçilen 6 anaokulundan biri olma başarısını gösteren Fatsa Hacer Yücel Anaokulu, farkındalık dolu bir etkinliğe imza attı. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

FATSA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH HAFIZOĞLU: “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fatsa Muhtarlar Derneği organizesinde düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Buğra Gök, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Emniyet Müdürü Dursun Terzi ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek katıldı.

Başkan Kibar: “Önceliğimiz hasta, yaşlı ve acil ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ulaşım güvenliği”

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titiz ve özverili çalışmalarıyla, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı rengârenk bir görünüme kavuştu. Drone ile havadan görüntülenen alan, estetik düzenlemeleriyle izleyenleri büyüleyen bir manzara oluşturdu.

Fatsa Belediyesi, üretimin ve istihdamın kalbi olan Özel Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin ekonomik gücünü artırmaya devam ediyor. Son üç yılda üretim kapasitesini yükseltecek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek önemli projeleri hayata geçiren belediye, sanayi altyapısını modernize ediyor.

Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seçkin Evcim, Fatsa Anadolu Lisesi’nde “Fatsa’da Yürütülen Arkeolojik ve Sanatsal Çalışmalar” konulu bir konferans gerçekleştirdi.