
Fatsa Çerkezler Tepesinde kısa bir süre önce hizmete giren Alev Alatlı Kitap Kafe, anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Önceki dönem Milli Eğitim Bakanı ve Ordu Milletvekili Mahmut Özer, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Batı Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Selman Altaş ve İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ile birlikte kitap kafede ders çalışan öğrencileri ziyaret etti.
Ordu Milletvekili Mahmut Özer, gerçekleşen ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenilerek sohbet ederek gençlerin ders çalışma azmi ve ortaya koydukları gayretin memnuniyet verici olduğu vurguladı.
“ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENME İSTEĞİ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE DAİR UMUTLARI GÜNLENDİRİYOR”
Milletvekili Özer ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, öğrencilerin öğrenme isteği ve ortaya koydukları enerjinin Türkiye’nin geleceğine dair umutları güçlendirdiği ifade ederek, “Gençlerimizin öğrenme azmi, paylaşım enerjisi ve mekâna kattıkları canlılık, ülkemizin yarınlarına dair umutlarımızı bir kez daha güçlendirdi.” dedi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e nazik ziyaretleri ve gençlere verdiği destek dolayısıyla teşekkür ederken, Alev Alatlı Kitap Kafe’nin öğrenciler için önemli bir çalışma ortamı sunmaya devam edeceğini söyledi.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve ulaşım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle kırsal mahallelerde ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla yürütülen beton yol çalışmaları kapsamında birçok noktada önemli mesafe kat edildi.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında birçok noktada düzenli temizlik faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Fatsa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’te eğitim gören kadınlara yönelik Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Eğitimi düzenlendi.

Fatsa Belediyesi, Ramazan ayının manevi iklimini ve dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla vatandaşları aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kültür ve Sanat Merkezi'nde her gün binin üzerinde vatandaşa iftar yemeği hizmeti sunuluyor.

Fatsa sahilinde hemşehrilerin önemli buluşma noktalarından biri olan denize sıfır konumuyla dikkat çeken İskele Kafe, Ramazan ayı boyunca iftar saatlerinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bozulan ve deforme olan parke alanlarda bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mahallelerden gelen talepler ve saha tespitleri doğrultusunda yürütülen çalışmalarla cadde ve sokaklar daha güvenli ve düzenli hale getiriliyor.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının 11 günü geride kalırken, iftar sonrası düzenlenen eğlenceler çocukların neşesine neşe katıyor. Fatsa Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Merkezi’nde Cuma ve Cumartesi akşamları gerçekleştirilen programlarda minikler doyasıya eğleniyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, olası su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla şehir merkezinde mazgal temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından son bir ay içerisinde ilçenin Bolaman ve Elekçi Havzasında kapsamlı beton yol çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla mahalle yolları daha konforlu ve uzun ömürlü hale getirilirken, vatandaşların ulaşım kalitesi önemli ölçüde artırıldı.

Fatsa genelinde yeşil alanların bakım ve düzenlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin birçok noktasında kapsamlı bakım, budama ve peyzaj faaliyetleri gerçekleştirdi.