Fatsa Belediyesi, şehirde kötü görüntü oluşturan, kentin estetiğini bozan kaderine terkedilmiş ve tehlike oluşturan metruk bina ve yapıları yıkarak çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.
Şehrin çeşitli noktalarında bulunan ve mahalle sakinlerini de tedirgin eden binalar Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin tespiti ile yasal işlemlerin yapılmasının ardından, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor.
“VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ VE BÖLGE TARAMALARI YAPILIYOR
3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39'uncu maddesi gereğince, kaderine terkedilmiş, kötü görüntü oluşturan, tehlike arz eden kullanılamaz durumdaki metruk binalar tespit edildikten sonra yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor. Vatandaş şikayetleri ve bölge taramaları sonucunda Dumlupınar mahallesi Ömeroğlu sokakta, iki tane Sakarya mahallesi Ziya Paşa Caddesinde, Sakarya mahallesi Namık Kemal Caddesinde, dört adet Fatih mahallesi Nane Sokakta ve Evkaf mahallesi Arslan Aydınlık Caddesindeki metruk binaların yıkımına başlandı.
“10 METRUK BİNA YIKILIYOR YAKIN SÜREÇTE 15 YIKIM DAHA OLACAK”
Vatandaş şikayetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak yıkımı gerçekleştirilen metruk yapıların ortadan kaldırmasıyla birlikte şehrin çehresini değiştirdiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, metruk yapıların belirlenen program kapsamında yıktıklarını, yapılan incelemeler ve belediyeye yapılan başvurular çerçevesinde şu anda 10 metruk yapıyı yıkmaya başladıklarını yakın süreçte 15 metruk binayı da sırasıyla yıkacaklarını söyledi.
“FATSA’YI METRUK YAPIDAN KURTARIYORUZ”
Metruk yapıların yıkım çalışmalarını belli zaman aralıklarında sürdürdüklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "Metruk binalar konusunda mahalle sakinleri ve muhtarlarından şikayetler alıyoruz. Bu binaların farklı amaçlar için kullanıldığı, bağımlıların buraları mesken tuttuğunu duyuyoruz. Bu tür olaylara geçit vermemek için Yapı Kontrol Müdürlüğümüzün kontrolünde encümen kararları çıkartılıyor. Daha sonra bu binaların sahiplerinden onay alınarak yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Eski yerleşim merkezi olması dolayısıyla şehrimizde çok sayıda ömrünü tamamlamış metruk yapılar bulunmaktadır. Yaptığımız yıkımlar ile Fatsa'mızı daha estetik ve daha modern görüntüye kavuşturuyoruz" diye konuştu.
Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi'nde, Tarımsal Eğitim ve Öğretimin Başlangıç Yıldönümü ile 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü münasebetiyle anlamlı bir program düzenlendi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, uzun yıllar boyunca belediyede özveriyle görev yapan emekli çalışanları makamında kabul ederek emekleri için teşekkür etti. Bu buluşmada Fatsa’ya hizmetleriyle katkıda bulunan çalışanlara teşekkür edilerek, emeklilik hayatlarına dair iyi dilekler sunuldu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında ilçeyi gururla temsil ederek Ordu genelinde birinci olan Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Çeltek’i, yarışmaya katılan diğer öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini makamında ağırladı.
Fatsa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 500 kadına istihdam sağlayan “Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” daha da genişleyerek yeni hedeflere doğru ilerliyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu İŞKUR Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan yeni protokol kapsamında 500 kadına daha mesleki eğitim ve iş imkânı sağlanacağını duyurdu.
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, gazeteciliğin toplumun doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının korunması açısından büyük bir sorumluluk taşıyan kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.
Fatsa Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve ilçenin sosyal yaşamına değer katması hedeflenen Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi’nde çalışmalar hız kazandı. Proje kapsamında birçok farklı alanda ilerleme kaydedilirken, çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Fatsa’da fındık zararlısı kahverengi kokarcaya karşı yürütülen mücadelede ilk etap sona eriyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve çevre bilincini artırmak amacıyla ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirici bir eğitim düzenledi. Eğitimde, İklim Değişikliğinin etkileri , sıfır atık uygulamalarının önemi, geri dönüşümün çevreye katkıları ve günlük yaşamda atıkların nasıl azaltılabileceği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılına hızlı bir başlangıç yaparak asfalt tamiri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşların daha konforlu bir yol deneyimi yaşamalarını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar, mahalle ve sokak bazında yoğun bir tempoyla sürdürülüyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen projede, atık tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor. Müdürlük, ilçe genelinde yerleştirdiği 106 tekstil kumbarası aracılığıyla aylık ortalama 7 ton tekstil atığı topluyor. Bir yıl içerisinde toplanan tekstil atığı miktarı ise 85 tona ulaştı.