
Fatsa Belediyesi, şehirde kötü görüntü oluşturan, kentin estetiğini bozan kaderine terkedilmiş ve tehlike oluşturan metruk bina ve yapıları yıkarak çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.
Şehrin çeşitli noktalarında bulunan ve mahalle sakinlerini de tedirgin eden binalar Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin tespiti ile yasal işlemlerin yapılmasının ardından, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor.
“VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ VE BÖLGE TARAMALARI YAPILIYOR
3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39'uncu maddesi gereğince, kaderine terkedilmiş, kötü görüntü oluşturan, tehlike arz eden kullanılamaz durumdaki metruk binalar tespit edildikten sonra yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor. Vatandaş şikayetleri ve bölge taramaları sonucunda Dumlupınar mahallesi Ömeroğlu sokakta, iki tane Sakarya mahallesi Ziya Paşa Caddesinde, Sakarya mahallesi Namık Kemal Caddesinde, dört adet Fatih mahallesi Nane Sokakta ve Evkaf mahallesi Arslan Aydınlık Caddesindeki metruk binaların yıkımına başlandı.
“10 METRUK BİNA YIKILIYOR YAKIN SÜREÇTE 15 YIKIM DAHA OLACAK”
Vatandaş şikayetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak yıkımı gerçekleştirilen metruk yapıların ortadan kaldırmasıyla birlikte şehrin çehresini değiştirdiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, metruk yapıların belirlenen program kapsamında yıktıklarını, yapılan incelemeler ve belediyeye yapılan başvurular çerçevesinde şu anda 10 metruk yapıyı yıkmaya başladıklarını yakın süreçte 15 metruk binayı da sırasıyla yıkacaklarını söyledi.
“FATSA’YI METRUK YAPIDAN KURTARIYORUZ”
Metruk yapıların yıkım çalışmalarını belli zaman aralıklarında sürdürdüklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "Metruk binalar konusunda mahalle sakinleri ve muhtarlarından şikayetler alıyoruz. Bu binaların farklı amaçlar için kullanıldığı, bağımlıların buraları mesken tuttuğunu duyuyoruz. Bu tür olaylara geçit vermemek için Yapı Kontrol Müdürlüğümüzün kontrolünde encümen kararları çıkartılıyor. Daha sonra bu binaların sahiplerinden onay alınarak yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Eski yerleşim merkezi olması dolayısıyla şehrimizde çok sayıda ömrünü tamamlamış metruk yapılar bulunmaktadır. Yaptığımız yıkımlar ile Fatsa'mızı daha estetik ve daha modern görüntüye kavuşturuyoruz" diye konuştu.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.