“Mehmet Akif’in Hayatı Gençlere Önemli Mesajlar Vermektedir“

16 Mart 2022
“Mehmet Akif’in Hayatı Gençlere Önemli Mesajlar Vermektedir“

Fatsa Belediyesi Aile Okulu projesi kapsamında yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba, liseli gençlere belediye kültür ve sanat merkezinde “Çanakkale’den İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek” adlı konferans verdi.

FATİH AKBABA’DAN “ÇANAKKALE’DEN İSTİKLAL MARŞINA MEHMET AKİF İLE ANLAŞABİLMEK” ADLI KONFERANS
Fatsa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa sürdürülen Aile Okulu projesi çerçevesinde, yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla “Çanakkale’den İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek” adlı konferansla öğrencilerle bir araya geldi.

“BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ İSTİKLAL MARŞIMIZ, ÇANAKKALE RUHU İLE CAN BULMUŞTUR”
Programın açış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Ülkemizin önemli isimlerini, tanınmış simalarını, alanlarında uzmanlaşmış konferansçılarını ve yazarlarını Fatsa’mıza getirmeye, gençlerimizle, hemşerilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımız, Çanakkale ruhu ile can bulmuştur. Milli Mücadele’yi  Çanakkale’de uyanan ruh kazanmıştır. Çanakkale’deki ruh vatandır, bayraktır, hürriyettir, istiklalimizdir, istikbalimizdir. Milli mücadele ruhunun dizelere döküldüğü metin olan İstiklal Marşı’mızın şairi  Mehmet Akif Ersoy, milletimizin en buhranlı, en çalkantılı ve en zor döneminde memleketimizin en gür sesi olmuştur.” dedi.

“MEHMET AKİF’İN HAYATI BANA GÖRE MESAJIN TA KENDİSİDİR”
Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba ise, konuşmasında, “Mehmet Akif’in hayatı, karakteri vasfı, değerleri  hayata çok ciddi mesajlar vermektedir. Ahde vefası, duruşu, doğru sözü, sadakatı, insanlarla arasında olan ilişkilerindeki samimiyeti başlı başına bir mesajdır. Bu mesajı doğru anlamak için gerçekten bu tür programları ihtiyacımız var. Bizim sadece şiir okuyarak Mehmet Akif’i anlayamadığımızın arasında yıllar geçti hala öğrenemedik. Şiir okumak değil maharet, yazdığı şiirin derinliğini hikayesini gerekçesini verdiği mesajları bilmektir maksat. İşte bizim hareket noktamız da tam olarak budur. İstiklal Marşımızın neden korkma diye başladığı, içerisinde neden bazı cümlelerin net olarak ifade edildiğini bu programlar sayesinde öğreneceğiz.” diye konuştu.

 

 

Genel, Kültür Sanat ile ilgili diğer haberler