
Fatsa Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi Hal bölgesinde başlattığı alt ve üst yapı çalışmalarıyla bölgeyi modern bir görünüme kavuşturuyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ozan, Ege, Karakök, Akdeniz, Sancak, Sami Yücel, Üstad ve Nazar sokakları ile çevresinde zayıf zemin kazı ve dolgu çalışmalarına başladı.
YAĞMUR SULARI ARTIK SORUN OLMAYACAK
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Hal bölgesinde yenilenen yağmur suyu hatları, kanalizasyon ve içme suyu altyapısının ardından üst yapı sıcak asfalt çalışmalarının yapılacağını belirtti. Başkan Kibar, “Bu bölgede yaklaşık 2 kilometrelik yol üst yapı çalışmamız olacak. Özellikle yoğun yağmurlarda yaşanan su baskınları, bu çalışmalar sayesinde artık tarihe karışacak. Mahalle sakinleri büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olacak.” ifadelerini kullandı.
ALT YAPIYLA GÜÇLENDİ, ÜST YAPIYLA GÜZELLEŞİYOR
Yapılan bu çalışmalar sayesinde hem ulaşım kolaylaşacak hem de mahalle estetik bir görünüme kavuşacak. Belediye ekipleri, konforlu ve dayanıklı yollarla bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı mahallelerinde altyapı, üstyapı ve ulaşım güvenliğine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların daha konforlu ve güvenli bir ulaşım ağına kavuşması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında birçok noktada eş zamanlı uygulamalar gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi ile Bolaman Eğitim Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenecek “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri” için hazırlıklar tamamlandı. Bolaman’da gerçekleştirilecek etkinliklerde spor, kültür, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Fatsa’da sanatseverleri bir araya getiren anlamlı bir Anneler Günü Sergisi kapılarını açtı. Fatsa Belediyesi Konservatuvarında emekli öğretim üyesi ve ressam Esma Zeren öncülüğünde faaliyet gösteren resim kursunun Anneler Günü’ne özel hazırlanan sergisi, vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde ulaşım konforunu artırmak ve vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla asfalt tamiri ile yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, tarihi eserlerin yalnızca geçmişin izlerini taşıyan yapılar olmadığını, aynı zamanda milletin hafızası, kültürü ve manevi değerleri olduğunu vurguladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa’nın doğayla iç içe en özel noktalarından biri olan Çerkezler Tepesi’nin, sadece bir dinlenme alanı değil aynı zamanda sosyal yaşamın önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Fatsa Belediyesi, gençlerin sporla buluşması ve ilçedeki spor altyapısının güçlendirilmesi amacıyla önemli yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şehir genelinde sürdürülen spor yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yaz sezonu öncesinde ilçe genelinde yeşil alan bakım, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mahalle mahalle yürütülen çalışmalarla parklar, sosyal yaşam alanları ve ortak kullanım bölgeleri yaz aylarına hazırlanıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, son bir ay içerisinde ilçe genelinde birçok mahallede altyapı ve üstyapı çalışmalarına hız verdi. Vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen ekipler, yol yapımından kanal temizliğine, menfez çalışmalarından taş duvar imalatına kadar geniş bir alanda faaliyet yürüttü.

Fatsa Belediyesi ile Lina Fuarcılık iş birliğinde düzenlenen 2. Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, 13–16 Mayıs tarihleri arasında Fatsa Kapalı Pazar Yeri’nde kapılarını açıyor. Bölgenin en önemli sektörel buluşmalarından biri olmaya aday fuar, geniş katılımıyla dikkat çekiyor.