
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinesinde ilçede dört aydır yürütülen kokarca ile mücadele çalışmalarının ilk dönemini tamamladı.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinesinde ilçede dört aydır yürütülen kokarca ile mücadele çalışmalarının ilk dönemini tamamladı. 88 mahallede gerçekleştirilen kapsamlı ilaçlama çalışmaları kapsamında toplam 32 bin 830 hanede uygulama yapıldı. Kokarca popülasyonunu kontrol altına almak için titizlikle yürütülen bu çalışmaların, Nisan ayında da etkili bir şekilde devam edeceği belirtildi.
Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, özellikle tarımsal üretime zarar veren kokarca ile mücadelede önemli bir aşama kaydedildiğini ifade etti. Biçim, yapılan ilaçlama çalışmaları sayesinde hem tarımsal verimliliğin arttığını hem de vatandaşların bu zararlıdan korunmasının sağlandığını vurgulayarak, yeni dönemde daha güçlü tedbirlerle mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
MUHTAR USLU’DAN TEŞEKKÜR
Yassıtaş Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında toplam 650 hanede çatı, tavan arası, müştemilat ve eklentilerde ilaçlama yapıldı. Yassıtaş Mahallesi Muhtarı İlhan Uslu, yapılan incelemeler sonucunda kokarca ile mücadelede başarılı sonuçlar alındığını söyledi. Uslu, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen başta Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’a, İlçe Tarım Müdürümüz Vedat Aydoğan’a, Ziraat Odası Başkanımız Haydar Gürsu’ya ve Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sayın Ebru Biçim ile ekip arkadaşlarına mahallem adına teşekkür ederim" dedi.
Mahalle halkı, gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarının sonuçlarından memnun olduklarını belirterek, kokarca popülasyonunun azalmasıyla birlikte tarımsal üretimde de gözle görülür bir iyileşme yaşandığını ifade etti. Fatsa Belediyesi, yeni dönemde daha etkili mücadele yöntemleriyle kokarca sorununu minimum seviyeye indirmeyi hedefliyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, şehrin sahile en yakın mahallelerinden biri olan Sefaköy Mahallesi’nde beton yol çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin ulaşım konforu artırılırken, bölgenin çehresi de modern bir görünüme kavuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye değer katacak önemli bir yatırımın müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kibar, yapılan girişimler sonucunda Yenipazar, Güvercinlik ve Bolaman mahallelerine 2026 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıkladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Özel Sanayi Sitesi’nin son yıllarda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Üretim ve istihdamın merkezi konumundaki sanayi bölgesinde gerçekleştirilen yatırımlarla hem altyapı güçlendirildi hem de ulaşım daha konforlu hale getirildi.