Fatsa Belediyesi kırsal mahallelerde konforlu beton yol çalışmalarına devam ediyor.
18 Temmuz 2022 tarihinde meydana gelen sel afetinden dolayı uçuk kaldırma ve kapalı yolları trafiğe açma çalışmalarına ağırlık veren Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri bu çalışmaları tamamladıktan sonra konforlu beton yol çalışmalarına tekrar başladı. Bu kapsamda Düğünlük mahallesi Aşağı mahalle mevki ve Yeni Mahalle mevkiinde konforlu beton yol çalışmaları yapıldı.
“ŞUANDA YOL ÇALIŞMALARIMIZ BETON YOL AĞIRLIKLI”
Düğünlük Mahallesi Muhtarı Ali Ağca Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından mahallerine 2019 yılından itibaren toplamda 2 kilometre, 2022 yılında 700 metre beton yol ve 100 metre sıcak asfalt yapıldığını belirterek, “Bu çalışmalardan dolayı Fatsa Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Etem Kibar ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu dönem öncesinde beton yol çalışması hiç yapılmamıştı. Bu nedenle hizmetlerin yüzde yüz arttığını söyleyebilirim. Şuanda yol çalışmalarımız beton yol ağırlıklı. Şimdi yollarımız daha konforlu bir yol oluyor. Vatandaşlarımız yollara gelen ağaç veya fındık dallarına dikkat etsinler. Beton üzerinde çöp imha etmek için ateş yakmamalarını rica ediyoruz. Yağmur suyunun akışını sağlayan V kanallarına bahçe temizliği yaptıkları atıkları atmamalarını istiyoruz. Birde hizmet yapıldığı anda sınırıma yaklaşma gibi engel çıkarmamalarını istiyoruz çünkü yol medeniyettir ve herkese lazımdır.” dedi.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Sofyan Grubu, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan’ın da katılım sağladığı konser, Şef Hayri Şensu yönetiminde gerçekleşti.
Türk Polis teşkilatının 180. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Fatsa Hükümet konağı önünde çelenk sunma programı düzenlendi.
Fatsa Belediyesi, şehir genelinde altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışlı havalarda su taşkınlarının önüne geçmek ve altyapı sorunlarını en aza indirmek amacıyla mazgal temizlik ve yeni mazgal yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlamak amacıyla parke tamir çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Fatsa Özel Sanayi Sitesi'nde 4. etap kapsamında inşa edilen 8 yeni dükkan, 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek ihale ile sahiplerini bulacak.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri, bir aylık Ramazan molasının ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Doğa ile iç içe konumu, zengin mutfağı ve geniş sosyal alanlarıyla dikkat çeken tesis, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ramazan Bayramı’nın 2. günü, esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Kibar, esnafları ziyaret ederek hem bayramlarını kutladı hem de halkla sıcak sohbetlerde bulundu.
Ramazan Bayramı dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Kent Bayramlaşması, hava şartları nedeniyle Atatürk Parkı Amfi Tiyatro yerine Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma programında, Fatsa halkı bir araya gelerek bayram sevincini paylaştı.
Henüz 4 yaşında olmasına rağmen dünyaya karşı sorumluluklarını çok iyi bilen Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu öğrencisi Enis Barış 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü nedeniyle Fatsa Belediyesi ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay tarafından ödüllendirildi. Çevre ve Sıfır Atık geri dönüşüm bilinci çok yüksek bir çocuk olan Enis Barış Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’ı şaşırttı.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dolunay Mahallesi Çeşme Sokak’ta yol açma ve iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yol genişletme, zemin düzenleme ve alt yapı iyileştirme işlemleri sürdürülüyor.