Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ilçenin kırsal mahallelerinde uzun yıllardır stabilize olarak kullanılan yolları kış ayının gelmesine rağmen, hava şartlarından etkilenmeden emilsiyonlu sathi kaplama asfalta kavuşturmaya hız kesmeden devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri son 10 gün içerisinde Eskiordu, Geyikçeli, Örencik, Kavraz, Duayeri, Hatipli ve Çömlekli mahallelerinde toplamda 9.5 kilometre emilsiyonlu sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdi.
“ULAŞIMDAKİ KONFORU ARTIRIYORUZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen kırsal mahallelerimizde yol iyileştirme çalışmaları kapsamında yol yapım çalışmalarının verimli ve hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Eskiordu, Geyikçeli, Örencik, Kavraz mahallelerimizde çalışmalarımızı tamamladık, Duayeri, Hatipli ve Çömlekli mahallelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Fatsa’mızın her mahallesinin ulaşımındaki konforunu arttırmak adına çalışmalarımıza durmadan yorulmadan canla başla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR
Geyikçeli Mahallesi Muhtarı Burhan Çavlı muhtar seçilirken vermiş oldukları tüm tahütleri Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar öncülüğünde hızla yaparak vatandaşın kullanımına sunduklarını belirterek, “Devletimizin gücünü vatandaşımızın hizmetine sunmanın haklı onur gurur ve sevincini yaşamaktayım. Tüm Geyikçeli halkım adına Fatsa Belediyemize ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerine çok teşekkür ederim.” dedi.
Duayeri Muhtarı İsmail Ulucan belediye doğru yönetildiği zaman hizmeti de en iyi şekilde aldıklarını ifade ederek, “Çok şükür devletimizin imkanı var. Yeter ki yönetim doğru olsun. Şuanda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Fatsa’mızın her mahallesine hizmetler eşit şekilde yapılıyor. Biz bunu gözlemliyoruz.” diye konuştu.
Örencik Mahallesi Muhtarı Mevlüt Ezgü’de sathi kaplama asfalt yapılan yollarının en az 50 yıl önce açıldığını söyleyerek, “Yolumuzun konforlu asfalta kavuşmasından dolayı çok mutluyuz. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese cani gönülden teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
Fatsa’da ve Ordu genelinde bir ilk olma özelliği taşıyan Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, görkemli bir açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Tarım sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren bu önemli organizasyonun açılışı; Ordu Valisi Sayın Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Sayın Avni Kula, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Arslan Soydan, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Kemal Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde yaşam kalitesini artırmak, ulaşımı kolaylaştırmak ve altyapıyı güçlendirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı olarak yürütülen projelerle Fatsa, daha modern ve yaşanabilir bir ilçe kimliği kazanıyor.
Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla yol genişletme, yol dolgu ve tahkimat ile kanal temizliği çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.
FATSA’DA MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ YAYGINLAŞIYOR
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevreye duyarlı projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Sürdürülebilir bir gelecek ve daha temiz bir çevre hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, 6 gözlü mobil atık getirme merkezlerinin dağıtımı sürüyor.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından bugüne kadar ilçenin farklı noktalarına 12 adet mobil atık getirme merkezi yerleştirilmiş olup, dağıtım çalışmaları artarak devam etmektedir. Vatandaşların geri dönüşüm konusunda daha bilinçli hareket etmelerini ve atıklarını kolaylıkla ayrıştırabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bu merkezler; kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atıklar ve atık piller gibi kategorilerde atık toplama imkânı sunuyor.
Fatsa Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 4. Geleneksel Satranç Turnuvası, ödül töreniyle sona erdi.
Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu organizasyonda, 7 farklı ilden toplam 170 sporcu mücadele etti. Rekabetin ve dostluğun ön planda olduğu turnuva, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Fatsa’nın simge yapılarından biri olan Haznedaroğlu Konağı, yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 18. yüzyılda Bolaman Kalesi’nin kalıntıları üzerine inşa edilen tarihi konak, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen titiz bir çalışmayla aslına uygun olarak restore ediliyor.
Fatsa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve sportif bir yaşam sürmeleri adına gerçekleştirdiği yatırımlarla Karadeniz Bölgesi’nde yüzme bilen en büyük ilçe olma unvanını taşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Tesislerdeki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile 2024 yılında hizmete açılan modern Dolunay Yüzme Havuzu’nda, bu yıl içerisinde toplam 7 bin vatandaşa yüzme kursları aracılığıyla eğitim verildi.
Fatsa Belediyesi, çevre bilincini küçük yaşlarda kazandırmak amacıyla yürüttüğü eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli tarafından okullarda verilen eğitimlerin bir yenisi bugün Atatürk İlkokulu öğrencileriyle gerçekleştirildi. Minik öğrenciler, bu kez Fatsa Belediye Meclis Salonu’nda ağırlanarak, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında kapsamlı bir eğitim aldı.
23 Nisan Çocuk Şenliği Büyük İlgi Gördü
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Nisan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği, coşkulu ve renkli anlara sahne oldu. Fatsa Gençlik ve Çocuk Korosu’nun sahne aldığı etkinlik, izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Fatsa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı dolayısıyla bu yıl 6.'sı düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.