Ramazan Bayramı nedeniyle Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi işbirliği ile Atatürk Parkı Amfi Tiyatroda Kent Bayramlaşması gerçekleşti.
Kent Bayramlaşmasına Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, siyasi parti temsilcileri ve sivl toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
“RAMAZANIN MANEVİYATINA UYGUN ÇOK YOĞUN PROGRAMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK”
Kent bayramlaşmasının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, iki yıl aradan sonra tekrar güzel bir bayram kutlamasında bir araya geldiklerini belirterek, “Ramazan ayı boyunca Ramazanın maneviyatına uygun birçok programda gerek iftar programlarında gerek teravih programlarında gerekse de sahur programlarında bir araya geldik. Birbirimizi o kadar çok özlemişiz ki çok yoğun bir ramazan programı gerçekleşti. Programlarımızın çakışması nedeniyle davetli olduğumuz bir çok iftar programına, iftar sonrası çay sohbetine katılamadık. İnşallah önümüzdeki sene Ramazanda bu yıl ihmal ettiğimiz dostlarımızın sofraların ortak olarak o birlik beraberliğimizi en güzel seviyede gerçekleştiririz. İki yıldır dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan bir pandemi döneminden geçtik. Hiçbirimiz böyle bir şeyi filmlerde görsek inanmazdık. Bayramlarda bir araya gelememek, bir bayramda bir büyüğün elini öpememenin hüznünü yaşadık ve bu durumun nedenli önemli bir zenginlik olduğunu gördük. İnşallah yaşamış olduğumuz bu süreçte çıkarmış olduğumuz güzel derslerle birlikte Ramazan bayramınızı en güzel şekilde birlik beraberlik içerisinde kardeşlik içerisinde yoğun bir şekilde mutlulukları paylaşırız. Kaymakam bey ile istişare ettiğimizde bu yılki Ramazan programınızı Atatürk Parkı Anfi tiyatroda gerçekleşmesini istedik. İnşallah bundan sonra da geleneksel hale gelerek, sivil toplum örgütü başkanlarımızın gerekse de siyasi parti temsilcilerimizin de bayram programında söz alabileceği, selamlarımı ilete bileceği güzel bir organizasyon olsun istedik. Bu yüzden teşekkür etmek istiyorum. Tekrar tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor güzel bir bayram temenni ediyorum.” dedi.
“BAYRAMLAR BİRLİK BERABERLİĞİN PEKİŞTİĞİ DÖNEMLERDİR”
Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ise yaptığı konuşmada, “Tam iki yıl oldu, bir pandemi süreci yaşadık. Dolayısıyla bir araya gelememe böylesine güzel bir bayram programı yapmama ile karşı karşıya kalmıştık ama çok şükür şu anda artık eski günlere tam olarak dönmesek bile normale dönme aşamasında olduğumuz için böylesine bir payram programında sizlerle beraber güzel bir ramazan ayı geçirdik. Bayramlar birlik beraberliğin pekiştiği dönemlerdir. Dargınlıkların küskünlüklerin sona erdirilmesi gerektiği dönemler. Dolayısıyla buna vesile olacak bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Ramazan Bayramının bütün dünyaya, Fatsamıza ve Ordumuza hayırlı olmasını huzur içerisinde mutluluk içerisinde bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Bu vesile ile trafik tedbirlerine de en iyi şekilde uyulmasını rica ediyorum. Yola çıkacak olan bütün sürücülerimizede kazasız belasız yolculuklar temenni ediyorum ve tekrardan herkese hayırlı huzurlu bayramlar temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
KAMU KURUMLARINA ZİYARET
Kent bayramlaşmasından sonra Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik 97.Bot Komutanlığı, İtfaiye Grup Amirliği, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bolaman Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve Huzurevine ziyaret ederek görevde olan personellerin bayramlarını kutladılar. Kaymakam Yaran ve Başkan Kibar ayrıca Huzurevinde kalan yaşlılara da yaptıkları ziyaretlerde kendilerine birer gül takdim ederek bol bol sohbet ettiler.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Sofyan Grubu, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan’ın da katılım sağladığı konser, Şef Hayri Şensu yönetiminde gerçekleşti.
Türk Polis teşkilatının 180. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Fatsa Hükümet konağı önünde çelenk sunma programı düzenlendi.
Fatsa Belediyesi, şehir genelinde altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışlı havalarda su taşkınlarının önüne geçmek ve altyapı sorunlarını en aza indirmek amacıyla mazgal temizlik ve yeni mazgal yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlamak amacıyla parke tamir çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Fatsa Özel Sanayi Sitesi'nde 4. etap kapsamında inşa edilen 8 yeni dükkan, 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek ihale ile sahiplerini bulacak.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri, bir aylık Ramazan molasının ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Doğa ile iç içe konumu, zengin mutfağı ve geniş sosyal alanlarıyla dikkat çeken tesis, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ramazan Bayramı’nın 2. günü, esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Kibar, esnafları ziyaret ederek hem bayramlarını kutladı hem de halkla sıcak sohbetlerde bulundu.
Ramazan Bayramı dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Kent Bayramlaşması, hava şartları nedeniyle Atatürk Parkı Amfi Tiyatro yerine Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma programında, Fatsa halkı bir araya gelerek bayram sevincini paylaştı.
Henüz 4 yaşında olmasına rağmen dünyaya karşı sorumluluklarını çok iyi bilen Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu öğrencisi Enis Barış 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü nedeniyle Fatsa Belediyesi ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay tarafından ödüllendirildi. Çevre ve Sıfır Atık geri dönüşüm bilinci çok yüksek bir çocuk olan Enis Barış Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’ı şaşırttı.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dolunay Mahallesi Çeşme Sokak’ta yol açma ve iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yol genişletme, zemin düzenleme ve alt yapı iyileştirme işlemleri sürdürülüyor.