
Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Kocaeli Kandıra İlçesi Kaymakamlığına atanan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran onuruna Fatsa Belediyesi organizesinde veda yemeği düzenlendi.
Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen veda yemeğine Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, çevre ilçe kaymakamları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ile ilgili duygu ve düşüncelerini belirten konuşmalar yaptılar.
“TECRÜBESİ BİZLERE ÇOK ŞEY KATTI”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise veda yemeğinde yaptığı konuşmada, Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ile uyum içerisinde 3 yıl boyunca görev süresi geçirdiğini belirterek, “Kaymakamımız ile birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Bu veda yemeğine katılım gösteriyor ki bu şehirde sayısız dost kazanmış. Biz kendisinden razıyız. Biz Kaymakam beyden 3-4 ay önce göreve gelmiştik. Gerek tecrübesi ile kattığı değer gerekse eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal yardımlara bir çok projeyi başarıyla yürüttüğüne şahit olduk. Biz üzgünüz ama Kandıra halkı çok şanslı diyebilirim. Çalışmaktan mutlu olduğum en güzel şehir Fatsa demesi bizleri mutlu etti. Ben davetimize icabet eden güzel dilek ve temenniler belirten herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımıza hizmetlerinden dolayı ve vermiş olduğu emeklerden dolayı şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
“FATSA BENİM GÖREV YAPTIĞIM EN GÜZEL İLÇELERDEN BİRİ”
Kaymakam Ömer Lütfi Yaran’da yaptığı duygu yüklü konuşmasında 28 yıllık meslek hayatında 16 ilçede görev yaptığını ifade ederek, “Kuzeyinden güneyine doğusundan batısına çok güzel yerlerde görev yaptım. Sayısız insan tanıdım. Aslen Trabzonlu olduğum için bu bölgeyi yakınen tanıyorum. Burada da biraz araştırsak akraba bile çıkabileceğim insanlar olabilir. Fatsa benim için en güzel, en zevkli çalıştığım yerlerden bir tanesi. Genç dinamik bir belediye başkanı, tecrübeli daire müdürleri, uyumlu siyasi parti temsilcileri olduğunu gördüm.
Böyle güzel bir ekibi her yerde bulmak zor. Fatsa bu bakımdan çok şanslı. Nerede olursak olarak Fatsalılara kapımız her zaman açık. Bizim yolumuz buradan geçerken mutlaka uğrayacağım. Fatsa sürekli büyüyen, gelişen ve göç alan bir ilçe. Daha iyi bir noktaya gelmesi için birlikteliğin devamlı olması lazım. Bugün bizim için bir son değil.” diye konuştu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.