
Fatsa Belediyesi, Koronavirüs nedeniyle evlerde izolasyona tabi tutularak Ramazan’a karantina altında giren Aslancami Mahallesi sakinlerinin gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 400 haneye gıda destek paketini ve ramazan pidesini kapı kapı dağıttı.
FATSA BELEDİYESİ’NDEN KARANTİNADAKİ 400 HANEYE GIDA DESTEK PAKETİ
Daha önce karantina altında kalan Büyükkoç ve Küçükkoç Mahallerinde 230 haneye bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini gıda desteği sağlayan Fatsa Belediyesi, birkaç gün önce karantinaya alınarak evlerinden çıkamayan Aslancami Mahallesi’ndeki 400 haneye de, pandemi önlemlerine uyarak gıda destek paketini ve ramazan pidesini ailelere ulaştırdı.
“ZOR GÜNLERİ BİRLİK VE BERABERLİKLE ATLATACAĞIZ”
Zor günlerin üstesinden birlik, beraberlik ve dayanışma ile geleceklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Ülkemiz, artan vaka sayılarıyla birlikte en zor dönemlerden birini geçirmektedir. Maalesef, ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de hastalığın tırmanışa geçtiğini görüyoruz. Sosyal mesafe, maske ve temizlik bu süreçte hastalıktan korunmak için ne kadar önemli ise, hastalığa yakalandıktan sonraki süreçte, beslenmede o kadar önemli. Daha önce, Büyükkoç ve Küçükkoç Mahallerimizde 230 haneye bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini gıda destek paketi dağıtmıştık. Salgının yeniden tırmanışa geçtiği, vaka sayılarının arttığı bugünlerde Aslancami Mahallemizde karantinada olan ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında gıda destek paketi dağıtımlarımızı yaptık. Bizler büyük bir gönül dünyasının paydaşlarıyız. Ramazanın güzelliğini, kardeşliğini, bereketini her hanemiz eşit biçimde yaşamaya devam etsin istedik. İyi günde de, kötü günde de paylaşacağız.” dedi.
HEMŞEHRİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Karantina altına alınan Aslancami mahallerinde yaşayan vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini ileten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Milletimizin sabrı ve özverisi ile insanlık tarihinin en zorlu süreçlerinden geçiyoruz. Bu yüzyılın en büyük sağlık krizini aşmaya çalışan milletimizin biraz daha sabretmesinin, bu salgın sürecinin son bulması açısından büyük önem taşımaktadır. Bugün devletimizin milletiyle gösterdiği dayanışmanın dünyada bir örneği daha yok. Devletimiz tüm imkan ve olanakları ile bizler de 7/24 vatandaşlarımızın yanındayız. Sağlıklı günlere, dayanışma ile birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza inanıyorum. Koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan mahalle sakinlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tedbirimizi alalım, devletimizin koyduğu kurallara uyalım. Sağlıklı günlere hep birlikte ulaşalım” diye konuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.