
Denize sıfır konumda yer alan Kitap Kafe projesi açılışı gerçekleşti. Fatsa Belediyesi sahil 2 Nolu Eyvanı tamamen yenileyerek, şehrin okuma kültürüne katkıda bulunacak harika bir Kitap Kafe’ye dönüştürdü.
Kitap ve kahve tutkunları için mükemmel bir buluşma noktası olacak olan Kitap Kafe, hem dinlenmek hem de okumak isteyen vatandaşlar için ideal bir mekân olarak hizmet verecek.
Açılışa Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK BU GÜZEL MEKÂNA HEPİNİZİ BEKLİYORUZ”
Kitap Kafemizde, deniz manzarası eşliğinde kitap okuyabilir, sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz diyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Özellikle gençlerimizin bizlerden en büyük taleplerinden bir tanesiydi. 24 saat esaslı keyifle ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, zaman geçirebilecekleri ve belediye ile işletilen bir kitap kafeydi. Karadeniz sahil yolunun denize sıfır ilk kitap kafesini Fatsa’mızda açmış olduk. Fatsa sahilinde açmış olduğumuz bu kitap kafemizde gençlerimiz keyifle zaman geçirebilecek, bir taraftan denizin dalga sesleriyle ders çalışabilecek huzur bulabilecekler. Bu güzel tesisin başta Fatsa’mız olmak üzere bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.