
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI
İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabulünün 100. yıl dönümünü kutlayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşı’nın Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu yansıtan abidevi eser olduğunu söyledi.
“MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIKLARININ DİZELERE DÖKÜLMÜŞ HALİDİR”
Büyük fedakarlıklarla kazanılan İstiklal mücadelesinin milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralarıyla ebedileştirdiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ” İstiklal sevgisi ile dolu vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutlamaktayız. İstiklal Marşımız, Kurtuluş mücadelemizde milletimizin yaptığı kahramanlıkların, yazdığı destanların dizelere dökülmüş halidir. Büyük zorluklarla kazanılmış bağımsızlık mücadelemizin abidevi ifadesi olan İstiklal Marşımız, bağımsız yaşama tutkumuzun hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. İstiklal Marşımız sadece geçmişimizi değil geleceğe dair hayallerimizi de kapsar. Bu nedenle özellikle gençlerimiz, İstiklal Marşımızı dikkatlice, özümseyerek okumalı ve bir rehber olarak görmelidir” dedi.
“MİLLETİMİZİN RUHUNA TERCÜMAN OLMUŞTUR” 
Türk milletinin ruhuna tercüman olan İstiklal Marşı’nın milli birlik ve beraberliği en güzel biçimiyle vurguladığını kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘İstiklal Marşı benim eserim değil, Türk Milleti’nin eserdir’ diyerek bize İstiklal Marşı’nı bizlere emanet bırakmıştır. İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100.yıldönümünde ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı’nı yazdırmasın’ diye dua ediyoruz.  Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. ”  diye konuştu.

FATSA’NIN GÖZDE NOKTASI GECE DE BÜYÜLÜYOR
Fatsa’nın en güzel seyir noktalarından biri olan Çerkezler Tepesi Mesire Alanı ile Bungalov Otel ve Restoran bölümü, yapılan dekoratif aydınlatma çalışmaları sayesinde geceleri de ayrı bir güzelliğe kavuştu. 

Fatsa Belediyesi, mahallelerin yaşam kalitesini artırmak için yürüttüğü beton yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bolaman Mahallesi Mustago Küme Evleri yolu, yıllardır beklenen hizmete kavuştu. Bölge sakinleri için büyük bir mutluluk kaynağı olan beton yol, uzun süredir çamur ve ulaşım zorluklarıyla mücadele eden vatandaşlara nefes aldırdı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı mahallelerinde yürüttükleri yoğun çalışmalarla vatandaşlarımızın ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçenin turizm ve yaşam alanı yatırımlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Karadeniz sahil yolunun en önemli ve köklü şehirlerinden biri olan Fatsa’ya yakışır projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti. 

Fatsa Belediyesi, altyapıda köklü bir yenileme sürecini daha tamamlamak üzere. Kurtuluş Mahallesi’nin Nazar, Akdeniz, Sancak, Sami Yücel, Ege, Üstat, Ozan ve Karagöl Sokaklarında, Fatsa Belediyesi ile OSKİ koordinasyonunda yürütülen kapsamlı altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Aslancami Mahallesi’nde esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek hâl hatır sordu, gönül sohbetlerine katıldı.

Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlamaları kapsamında, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Fatsa Çocuk ve Gençlik Korosu tarafından anlamlı bir konser düzenlendi. Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, İlçe Jandarma ve Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek ile çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.

29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 102.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Fatsa’da düzenlenen Fener Alayı büyük bir coşku ile gerçekleşti.

29 Ekim Cumhuriyetimizin İlanın 102.Yıl dönümü dolayısıyla Fatsa ilçesinde düzenlenen kutlama programı, 75.Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Tören Kaymakam Avni Kula, Garnizon Komutanı Yarbay Mevlüt Mertoğlu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Kaymakam Avni Kula yaptı.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde yoğun bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.