Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 101’inci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
İSTİKLAL MARŞIMIZ, BAĞIMSIZ YAŞAMA TUTKUMUZUN GÜÇLÜ VE KARARLI İFADESİDİR”
İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle andı.
Büyük fedakarlıklarla kazanılan İstiklal mücadelesinin milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralarıyla ebedileştirdiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ” İstiklal sevgisi ile dolu vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutlamaktayız. İstiklal Marşımız, Kurtuluş mücadelemizde milletimizin yaptığı kahramanlıkların, yazdığı destanların dizelere dökülmüş halidir. Büyük zorluklarla kazanılmış bağımsızlık mücadelemizin abidevi ifadesi olan İstiklal Marşımız, bağımsız yaşama tutkumuzun hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. İstiklal Marşımız sadece geçmişimizi değil, geleceğe dair hayallerimizi de kapsar. Bu nedenle özellikle gençlerimiz, İstiklal Marşımızı dikkatlice, özümseyerek okumalı ve bir rehber olarak görmelidir” dedi.
MİLLETİMİZİN RUHUNA TERCÜMAN OLMUŞTUR”
Türk milletinin ruhuna tercüman olan İstiklal Marşı’nın milli birlik ve beraberliği en güzel biçimiyle vurguladığını kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘İstiklal Marşı benim eserim değil, Türk Milleti’nin eserdir’ diyerek bize İstiklal Marşı’nı bizlere emanet bırakmıştır. İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün yıldönümünde ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı’nı yazdırmasın’ diye dua ediyoruz. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. ” diye konuştu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adım olduğunu vurgulayarak, bu günün milletimizin azim ve kararlılığının, bağımsızlık ve özgürlük aşkının sembolü olduğunu ifade etti.
Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, 15 Mayıs İklim Günü dolayısıyla “Fatsa 7’den 70’e Sürdürülebilir Çevre ve Tarım ile İklim Değişikliğine Direniyor” başlıklı program düzenlendi.
15-21 Mayıs Aile Haftası kapsamında, Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Fatsa’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Fatsa Belediyesi ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlenen anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen organizasyonda, toprağın bereketiyle üretim yapan çiftçiler, kendi elleriyle yetiştirdikleri doğal ve şifalı ürünleri “Köylü Pazarı” stantlarında sergileyip satışa sundu.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren Celaleddin Tandoğdu Atölyesi’nin Eğitmeni Sevda Duran ve kursiyerlerin hazırladığı “İzler” adlı Karma Resim Sergisi, sanatseverlerle buluştu. Fatsa Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen sergi, sanatın ve sanatçının birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
“HER BİREYİN ENGELLERDEN ARINMIŞ BİR YAŞAM HAKKI VARDIR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında engelli bireylerin toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için duyarlılığın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şehir trafiğini rahatlatacak önemli bir proje hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kibar, şehrin 6 noktasında bulunan kavşaklarda akıllı kavşak modeline geçileceğini ve bu kapsamda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihalenin 25 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini duyurdu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Anneler Günü dolayısıyla anlamlı bir sürprize imza atarak, Fatsa Belediyesi sosyal tesislerinde duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, kent estetiği ve halk sağlığını önceleyen bahar temizliği çalışmalarımıza Fatih Mahallesi Akıltepesi mevkiinde devam ediyoruz.
Fatsa Belediyesi, kadın ve erkek vatandaşların istihdama katılımını artırmak amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirdiği mesleki eğitim projeleriyle öne çıkıyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar, hem bireysel gelişime hem de yerel ekonomiye katkı sağlıyor.