
2022-2023 Eğitim öğretim yılının başlaması İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. İlköğretim Haftası kutlama programı öncesi 15 Temmuz Özgürlük Meydanında gerçekleşen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
“İLKÖĞRETİM MİLLİ AHLAK VE TERBİYEYE GİDEN YOLUN BAŞLANGICIDIR”
Çelenk programından sonra Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulunda kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal marşının okunmasının ardından Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu Müdürü Nihat Altay yaptığı açılış konuşmasında ilköğretimin okumanın, anlamının, görmenin ve gördüğünden anlam çıkartmanın, düşünmenin, aklı kullanmanın, zekâyı terbiye etmenin yani milli kültürüm temellerinin atıldığı yer olduğunu belirterek, “Genç beyinlerin vatan ve millet sevgisini bağımsız ve şerefli yaşamaya başladığı yerdir. İlköğretim Milli birlik ve beraberliğe, milli ahlak ve terbiyeye giden yolun başlangıcıdır ilköğretim. İlköğretim haftası geleceğimizin teminatı bizlerin en kıymetli varlığı ve gururu olan evlatlarımızın sevinç ve övünç günleridir. Baş Öğretmen Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunun meşalesidir ilköğretim.” dedi.
“TÜM İMKÂNLARIMIZI SİZLERİN HİZMETİNE SUNMA ÇABASI İÇİNDEYİZ”
İlçe Millî Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ise yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek, “Uzun bir tatilden sonra okul hayatınız için yeni bir döneme başlıyorsunuz. Tatilde güzel ve eğlenceli vakit geçirerek dinlenmiş olduğunuzu umuyorum. Şimdi okula umutla ve heyecanla başlama zamanı geldi. Unutmayın ki dersleriniz için göstereceğiniz ilgi ve çalışma azmi sizi başarıya götürecektir. Bu başarı da geleceğe emin ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum.” diye konuştu.
“İLK ZİLİ KAYMAKAM KULA VE BAŞKAN KİBAR ÇALDI”
Yapılan konuşmaların ardından program sırasıyla Buğlem Türkyılmaz’ın “İlköğretim Haftası” şiirini okuması, özlü sözlerin okunması, Belis Kabakçı’nın “Okulum” adlı şiirini okuması, Ay Yıldızlı” bayrağım adlı gösterinin sunulması, Ece Yıldırım’ın “Bayrak” şiirini okuması, “Atatürk Çocukları” adlı gösterinin sunulması, 1.sınıf öğrencilerine okula hoş geldiniz çiçeğinin verilmesi ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Kaymakam Avni Kula tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlama zilinin elle çalınması ve öğrencilerin sınıfa alınması devam ederken birinci sınıflardan bir şubenin ziyaret edilmesi ile program sona erdi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.

Yalıköy Mahallesi’nde 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerin gündüz programı, birbirinden heyecanlı yarışmalara sahne oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda hem spor hem de eğlence bir araya gelirken, yarışmacılar dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Fatsa Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Merkezi'nde, İstanbul Vali Yardımcılığı görevine atanan Fatsa Kaymakamı Avni Kula ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale onuruna veda ve vefa yemeği düzenlendi.
Fatsa’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, ilçenin bazı noktalarında çakıl, taş ve çamurun yollara sürüklenmesine neden oldu. Oluşan olumsuzluklara belediye ekipleri kısa sürede müdahale etti.