Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi tekstil atölyesinde eğitim alıp Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren SRN Tekstil’de işe başlayacak kursiyerleri ziyaret etti.
Fatsa Belediyesi, Japonya Büyükelçiliği ve işbirliği içinde hayata geçen Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi tekstil atölyesinde eğitim alan kursiyerlerden bu zamana kadar 200 kişi istihdam edildi, istihdam sayısının yıl sonuna kadar 300 kişi olması hedefleniyor.
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Organize Sanayi Bölgesinin Karadeniz’in en büyük istihdam merkezlerinden biri olacağını belirterek, “Projemizin başlangıcından bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı Hırvatistan Büyükelçimiz Sayın Yavuz Selim Kıran’a proje paydaşlarımız olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze İŞKUR İlçe Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, Organize Sanayi Bölgemizde istihdama katkı veren firmalarımıza, desteklerinden dolayı Japon Hükümetine ve Projeye emek veren herkese teşekkür ederim. Türk Japon ortaklığı adı altında gerçekleştirilen bu kıymetli projede Türkiye’de 730 proje içerisinde hibe proje almaya hak kazanmış 10 projeden bir tanesi yaklaşık 1 milyon TL’ye geçen hibe aldık 500 bin TL de kurum desteğimiz gerçekleşti toplamda 1.5 milyon TL’nin üzerinde mal olan bu projede 300 tane meslek sahibi etmeyi planlıyoruz.” dedi.
“BİR KURSUMUZ DAHA SONA ERDİ”
İŞKUR İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ve Fatsa Belediyesi olarak koordineli olarak yürütülen programda bir kursun daha sonuna geldiklerini ifade eden Başkan Kibar, “Şu ana kadar 200 kişiyi istihdam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz sayesinde Organize Sanayi bölgemizin en önemli problemlerinden biri olan kalifiye eleman yetiştirme noktasında Halk Eğitim merkezinde kurulmuş olduğumuz Kadın Mesleki Eğitim atölyemiz ile birlikte inşallah çok daha fazla kalifiye elemanlarımızı istihdam edeceğiz.” diye konuştu.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde yol, kaldırım, park ve okul bahçelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla hem trafik güvenliği hem de şehir estetiği güçlendiriliyor.