
Fatsa Belediyesi tarafından lise düzeyindeki gençlerin pandemi döneminde eğitim ve öğrenimine katkıda bulunmak için hazırlanan Lise.Zone Dergisi her ay gençlere kapı kapı ulaştırılması devam ediyor.
Her ay düzenli olarak hazırlanan dergide lise düzeyindeki gençlerin bilim, teknoloji, eğitim, sanat, kültür, spor, tarih, aktüel, güncel bilgi ve ders notları yer alıyor. Zengin içerikleri ile gençlerin eğitimine ve bilgi birikimine katkı sağlayan dergi belediye ekipleri ilçenin gençlerine Lise.Zone Dergisinin yeni sayısını kapı kapı gezerek ulaştırıyor.
BU SAYIDA GENÇLERE SÜRPRİZLER OLACAK
Derginin 4 ve 5’inci sayısı ile birlikte içerisinde bir adet N95 maskesinin yer aldığı pakette, ayrıca gençler için dağıtım sonrası sürpriz yapılacak. İlk iki sayıyı aldıktan sonra yeni sayıları merakla beklediklerini ifade eden gençler dergileri kendilerine ulaşınca Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a teşekkür etti.
“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ”
Gençlerin yarınların güvencesi olduğunu söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Yerel yöneticiler olarak bizler de halkımızın olumsuz etkilendiği bu durumu en aza indirgemek, bu durumu olumluya çevirme noktasında ilk günden beri gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Bizler gençlerimizin her daim yanındayız. Lise öğrencilerimizin bilgi dağarcığını genişletecek, ileri zamanlarda kendilerine faydalı olabilecek bilgilerin içerisinde yer aldığı Lise.Zone dergisinin basımını gerçekleştirdik ve öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bu dergiler öğrencinin yanında veliye de hitap edecek şekilde hazırlandı. Pandemi döneminde eğitim ve öğrenimine katkıda bulunmak için hazırlanan Lise.Zone Dergisi her ay gençlerimize kapı kapı ulaştırıyoruz. Belki de bu süreçte öğrencilerden ziyade, veliler bilgilenmiş olacak. Evlatlarını ona göre yönlendirecekler. İnşallah bundan sonraki süreçte de öğrencilerimizi bıktırmadan, usandırmadan bu olumsuz dönemi onlara olumluya dönüştürme adına bu tür çalışmalarımız devam edecek.” dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.