
Fatsa, bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Çınar Motosiklet Festivali ile yüzlerce motosiklet tutkununa ev sahipliği yaptı.
İki gün boyunca süren festival, kortej yürüyüşünden yarışmalara, konserlerden çeşitli etkinliklere kadar dolu dolu bir programla gerçekleştirildi.
Fatsa Motosiklet Kulübü’nün Fatsa Belediyesi işbirliği ile düzenlediği festivalde Türkiye’nin farklı bölgelerinden, yaklaşık 50 şehirden 1000’in üzerinde motosikletli kente gelerek renkli görüntüler oluşturdu. Katılımcılar hem şehrin kültürel atmosferini deneyimleme fırsatı buldu hem de motosiklet sevgisi etrafında bir araya geldi. Festival boyunca düzenlenen etkinlikler, Fatsa halkının da yoğun ilgisiyle karşılandı. Organizasyona katılan motosiklet kulüpleri ve misafirler, hem coşkulu anlar yaşadı hem de şehrin tanıtımına katkı sundu.
Festivalin birinci günü tüm motosikletçilerle şehir turu ile başladı ve sonrasında Uzunkum Plajında etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler içerisinde kano yarışmaları, Colorfest, çekiliş ve DJ performans festivale renk kattı.
“FATSA TARİHİNDE BİR İLKİ YAŞADIK”
Fatsa Motosiklet Kulübü Başkanı Sefa Eyi Fatsa tarihinde bu yıl bir ilke imza attıklarını belirterek, “Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’ın destekleriyle bu yıl ilçemizde ilk kez motosiklet festivali düzenledik. Türkiye genelinden yaklaşık 1000’in üzerinde motosikletçi festivalimize katılım sağladı. İki gün süren festivalimizde misafirlerimiz doyasıya eğlendiler. Güzel coşku dolu heyecan dolu bir etkinlik oldu. Misafirlerimiz alanı çok beğendi. Motosiklet festivalleri genelde yaylalarda olur bu anlamda Uzunkum plajımız bu festival için çok uygun oldu. İnşallah bu alanda bir dahaki sene daha güzel bir festival gerçekleştireceğiz. Bu festivalde benimle birlikte çalışan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum gece gündüz demeden yaklaşık iki hafta boyunca birlikte çalıştık herkesin emeğine sağlık. Yaptığımız kano yarışmaları ile denizimizi de kullanmış olduk.” dedi.
Festivalde konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Çınar Festivali etkinliklerinin motosiklet festivaliyle final yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Ülkemizin farklı illerinden gelerek bizleri onurlandıran tüm motosiklet tutkunlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizin tanıtımı açısından son derece değerli ve anlamlı bir festival oldu. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. İnşallah seneye daha da güzeliyle yeniden bir araya gelmek nasip olur.” diye konuştu.
Festivale katılan Fatsa Kaymakamı Avni Kula’ da hayatında ilk defa bir motosiklete bindiğini ifade ederek, “Bence de çok güzel bir festival oldu. Şehrimize gelen tüm misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduk.” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve ulaşım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle kırsal mahallelerde ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla yürütülen beton yol çalışmaları kapsamında birçok noktada önemli mesafe kat edildi.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında birçok noktada düzenli temizlik faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Fatsa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’te eğitim gören kadınlara yönelik Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Eğitimi düzenlendi.

Fatsa Belediyesi, Ramazan ayının manevi iklimini ve dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla vatandaşları aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kültür ve Sanat Merkezi'nde her gün binin üzerinde vatandaşa iftar yemeği hizmeti sunuluyor.

Fatsa sahilinde hemşehrilerin önemli buluşma noktalarından biri olan denize sıfır konumuyla dikkat çeken İskele Kafe, Ramazan ayı boyunca iftar saatlerinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bozulan ve deforme olan parke alanlarda bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mahallelerden gelen talepler ve saha tespitleri doğrultusunda yürütülen çalışmalarla cadde ve sokaklar daha güvenli ve düzenli hale getiriliyor.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının 11 günü geride kalırken, iftar sonrası düzenlenen eğlenceler çocukların neşesine neşe katıyor. Fatsa Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Merkezi’nde Cuma ve Cumartesi akşamları gerçekleştirilen programlarda minikler doyasıya eğleniyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, olası su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla şehir merkezinde mazgal temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından son bir ay içerisinde ilçenin Bolaman ve Elekçi Havzasında kapsamlı beton yol çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla mahalle yolları daha konforlu ve uzun ömürlü hale getirilirken, vatandaşların ulaşım kalitesi önemli ölçüde artırıldı.

Fatsa genelinde yeşil alanların bakım ve düzenlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin birçok noktasında kapsamlı bakım, budama ve peyzaj faaliyetleri gerçekleştirdi.