
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Kapalı Pazar Yeri ziyareti sırasında yerel bir televizyon kanalı ile yaptığı söyleşide “Yeni dönem Fatsa'mızda çok daha büyük hizmetlerin çok daha mega projelerin hayata geçtiği bir dönem olacak.” dedi.
Yerel seçimlerin başta Ordu iline, Fatsa’ya ve tüm ülkeye hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa'mızda gerçekten gerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı, gerek İYİ Parti’nin adayı gerekse de Yeniden Refah Partisi adayıyla birlikte Fatsa tarihinde görülmemiş samimi bir ortamda seçim kampanyası geçiyor. Adaylarımızın hiçbirinin dilinde kavga dili, nefret dili olmadığı için de çok keyifli bir dönem geçiyor. Tabii bunda bizim de payımızın büyük olduğuna inanıyorum.” dedi.
“KAMU YATIRIMLARINI FATSA’MIZA KAZANDIRDIK”
Görev süreleri içerisinde geride bıraktıkları 5 yıllık süreçte Fatsa'da tartışılacak, hizmet noktasında bir eksikliği sahada bırakmadıklarına inandıklarını ifade eden Başkan Kibar, “Bugün sahaya çıktığımızda da birçok hemşerimiz 5 yıl boyunca seçim çalışması yaptığımızı dile getiriyorlar. 5 yıl boyunca yapmış olduğumuz hizmetler olsun, gene iyi günde kötü günde vatandaşlarımızın yanında olmuş olmamız bugün sahada bizim işlerimizi çok daha kolaylaştırıyor. Bulunduğumuz Pazar yerinden konuşacak olursak hemen yakınımızda Karadeniz'in en büyük Kapalı Pazar Yeri var. Arkamızda sadece il merkezlerine yapılan bir Gençlik Merkezi var. Ayazlı mahallemiz baştan sona sıfırdan altyapısıyla üstyapısıyla doğalgazıyla yeniden şekillendi. Biraz ilerde çok uzun yıllardır atıl durumda olan özel hastane vardı, oranın Toplum Sağlığı Merkezine dönüşmesi bambaşka bir olay. Şehrimizin her bir tarafına gittiğimizde sadece belediye hizmetleriyle değil kamu yatırımlarımızla birlikte şehrimize kazandırdığımız eserleri görüyoruz ve bundan mutlu oluyoruz.” diye konuştu.
YENİ DÖNEMDE HANGİ PROJELER VAR
Seçimi kazandıkları takdirde önlerindeki 5 yıllık süreci de değerlendiren Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Seçmelerimiz bize güvenir ve destek verir tekrar yeniden Fatsa Belediye Başkanı seçerse Fatsa'mızda çok daha büyük hizmetlerin çok daha mega projelerin hayata geçtiği Fatsa'mızda 100 dönümlük bir Millet Bahçesinin başladığı, Terzioğlu tepesi olarak tabir edilen alanda 300 dönümlük bir Millet Ormanının vatandaşımızın hizmetine girdiği yine galerici esnafımızın satın almış olduğu bir arazide Oto Galericiler Sitesi’nin yapıldığı, Toptancılar Sitesi’nin yapıldığı, Dolunaydan ve Bolaman'dan Fatsa şehir merkezine gelen bir yürüyüş ve bisiklet yolunun tamamlandığı, altyapı çalışmaları anlamında bu 5 yıllık süreçteki olduğu gibi önümüzdeki 5 yıllık süreçte de çok büyük altyapı yatırımlarının yapıldığı dönem olacak. Ben tüm hemşerilerime gerek sahada göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum diğer taraftan da aday olan birbirinden değerli memleketimizi yönetmeye talip olmuş aday olan kardeşlerimize de çıkmış oldukları yolda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.