
Fatsa Belediyesi çevre il ve ilçeler tarafından çok beğenilen Engelsiz Kafe’den sonra şimdi de Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde engelli bireylerin daha da sosyalleşeceğini söyledi.
Temmuz ayı Olağan Meclis toplantısında Ayazlı Mahallesine yapılması planlanan Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili protokol yapılması için yetki alan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Ayazlı Mahallesindeki Köy Yaşam Merkezi yerine inşa edileceğini ifade etti.
BELEDİYE, MİLLİ EĞİTİM, KAYMAKAMLIK, SOSYAL HİZMET MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ VE FATSA ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI İŞBİRLİĞİ
Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Fatsa için önemli projelerden bir tanesi olduğunu belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Daha önce gündeme getirdiğimiz, özellikle engelli birey olan ailelerin yaşamını kolaylaştıracak aynı zamanda da rehabilitasyonunu sağlayacak Engelsiz Yaşam Merkezi projemizin ilk etabı kapsamında Ayazlı mahallemizde bulunan eski bir köy okulumuzu Köy Yaşam Merkezine dönüştürmüştük. Bu alanın Engelsiz Yaşam Merkezi olarak dönüştürülmesi için Belediyemiz Etüt Proje Müdürlüğü tarafından DOKA (DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI) destekli bir proje hazırladık, yaklaşık 7 milyon liralık hibe projesinde proje ortağımız Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, proje iştirakçilerimiz ise Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Fatsa Ziraat Odası Başkanlığı olacaktır. Bu merkezde engelli bireylerimiz vereceğimiz kurs, etkinlik ve eğitimler ile hem sosyalleşip hem kendilerini geliştirirken; ailelerinin de bu süreçte gözleri arkada kalmadan sosyalleşip rahatlayabilecekleri bir alan oluşturacağız .” dedi.
VALİ MUAMMER EROL’DAN TAM DESTEK
Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili projelerin hazırlanarak DOKA’ya başvuru yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Kibar, “Daha önce Sayın Valimiz Muammer Erol beyle konuyla ilgili görüşmüştük. Şimdi projemizin ikinci etabında resmi izinleri gerçekleştirdikten sonra önümüzdeki yaza kalmadan bu projemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Engelsiz Yaşam Merkezi şehrimizin önemli eksikliklerinden bir tanesiydi, sadece Fatsa'da değil çevre ilçelerde bulunan birçok engelli bireyi olan ailelerin için de projemizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.