Fatsa Belediyesi muhtarların vatandaşlara sunduğu hizmet kalitesini arttırmak amacıyla Muhtar Ev’leri yapmaya devam ediyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar bu kapsamda yeni dönemde Fatih, Aslancami, Kaleönü, Dolunay, Ayazlı, Yenipazar olmak üzere 6 muhtar evi yaptıklarını söyledi. Muhtar evlerinin çevre kullanım alanı ile birlikte 35 metrekare olduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Muhtar evi içerisinde bir ofis, mutfak ve lavabo yer almaktadır. 4 tanesi bu yıl olmak üzere, 3 buçuk yıl içerisinde 6 adet muhtar evi yaptık. Fatih, Aslancami, Kaleönü, Dolunay, Ayazlı, Yenipazar mahallerimize muhtar evlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Muhtar evlerimiz yakın çalışma arkadaşlarımız olan muhtarlarımızın hizmet kalitesini artıracaktır.” dedi.
“MUHTARLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR”
Her fırsatta muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Muhtarlarımız bizim için çok değerlidir. Onlar mahallerimizin sorun ve sıkıntılarını gidermekte bizlere çok büyük faydalar sağlamaktalar. Her konuda olduğu gibi mahallelerimize yapacağımız çalışmalarda hem muhtarlarımızla hem hemşerilerimizle yaptığımız istişare bizler için çok önemli. Talepleri birinci ağızdan dinleyerek daha hızlı ve kaliteli hizmetler sunuyoruz. Dönem dönem bütün muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Bununla da yetinmiyoruz. Ayrıca sürekli olarak da istişare halindeyiz. Muhtarlarımızın hemşehrilerimize daha rahat ve hızlı hizmet etmesi için güzel ve kullanışlı Muhtar Ev’leri yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR
Aslancami mahallesi Muhtarı Mehmet Şimşek, “Daha önce muhtarlıkla ilgili vatandaşlarla görüşmek için bir yerimiz yoktu. Değerli Başkanım İbrahim Etem Kibar ve ekibinin sayesinde mahallemize muhtar evi yapılmıştır. Vatandaşlarla görüşmemiz bundan sonra kolay olacaktır. Önceleri vatandaş bizi bulmakta güçlük çekiyordu, biz de vatandaşları bulmakta güçlük çekiyorduk. Dolayısıyla önemli bir ihtiyacımız giderilmiş oldu. Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar ve ekibine bize bu hizmetleri sağladığı için bir kez daha çok teşekkür ederim. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.
“MAHALLEMİZ İÇİN GÜZEL BİR HİZMET”
Kaleönü Mahallesi Muhtarı Durmuş Durmuş, “Biz ara dönemde muhtarlığa geldiğimizde Etem Başkanımızdan resmi bir yerimiz olsun diye muhtar evi istemiştik. Allah razı olsun o da isteğimizi yerine getirdi. Bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum Başkanımıza Allah razı olsun diyorum. Bir yerimiz olmadığı için bizden önceki muhtarımız da vatandaşın işini sokakta veya ayaküstü bu şekilde sorunları çözebiliyorduk. Artık resmi yerimiz oldu çok şükür. Mahallemiz için güzel bir hizmet.” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞLARIMIZLA RAHAT BULUŞABİLECEĞİMİZ BİR MEKANIMIZ OLDU”
Ayazlı Mahallesi Muhtarı Ali Şal, “Belediye Başkanımıza muhtar evimizi bize hazır ettiği için teşekkür ediyorum. Muhtar evimizin olmadığını bilen Belediye Başkanımız sağ olsun ricamızı kırmadı. Çok şükür artık vatandaşlarımızla rahat buluşabileceğimiz oturup konuşabileceğimiz bir mekanımız oldu.” şeklinde konuştu.
“NEZİH BİR MEKANA KAVUŞTUK”
Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Acıelma, “Eski muhtarlığımız merdiven altı bir yerdi. Vatandaşlarımızla buluşmak için çok uygun bir yer değildi. Böyle nezih bir yerde vatandaşımızı ağırlamak bizim için bir onurdur.” dedi.
“İNSANLARI KAHVEDE AĞIRLAMAKTAN KURTULDUK”
Yenipazar Mahallesi Muhtarı Ferhat Topal, “Fatsa Belediye başkanımıza verdiği bu güzel hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Daha önceden vatandaşlarımızla buluşmak için büyük sorunlar yaşıyorduk. İnsanları kahvede veya başka bir yerde ağırlamak zorunda kalıyorduk. Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“MUHTAR EVİ BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR İHTİYAÇTI”
Dolunay Mahallesi Muhtarı Tuncay Demirel, “Mahalle muhtarlığımız 2 sene önce yapıldı. Fatsa Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Muhtar evi bizim için çok büyük bir ihtiyaçtı. Vatandaşımız artık her türlü muhtarlıkla ilgili ihtiyaçlarını burada giderebiliyorlar.” diye konuştu.
Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi'nde, Tarımsal Eğitim ve Öğretimin Başlangıç Yıldönümü ile 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü münasebetiyle anlamlı bir program düzenlendi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, uzun yıllar boyunca belediyede özveriyle görev yapan emekli çalışanları makamında kabul ederek emekleri için teşekkür etti. Bu buluşmada Fatsa’ya hizmetleriyle katkıda bulunan çalışanlara teşekkür edilerek, emeklilik hayatlarına dair iyi dilekler sunuldu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında ilçeyi gururla temsil ederek Ordu genelinde birinci olan Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Çeltek’i, yarışmaya katılan diğer öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini makamında ağırladı.
Fatsa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 500 kadına istihdam sağlayan “Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” daha da genişleyerek yeni hedeflere doğru ilerliyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu İŞKUR Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan yeni protokol kapsamında 500 kadına daha mesleki eğitim ve iş imkânı sağlanacağını duyurdu.
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, gazeteciliğin toplumun doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının korunması açısından büyük bir sorumluluk taşıyan kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.
Fatsa Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve ilçenin sosyal yaşamına değer katması hedeflenen Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi’nde çalışmalar hız kazandı. Proje kapsamında birçok farklı alanda ilerleme kaydedilirken, çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Fatsa’da fındık zararlısı kahverengi kokarcaya karşı yürütülen mücadelede ilk etap sona eriyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve çevre bilincini artırmak amacıyla ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirici bir eğitim düzenledi. Eğitimde, İklim Değişikliğinin etkileri , sıfır atık uygulamalarının önemi, geri dönüşümün çevreye katkıları ve günlük yaşamda atıkların nasıl azaltılabileceği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılına hızlı bir başlangıç yaparak asfalt tamiri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşların daha konforlu bir yol deneyimi yaşamalarını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar, mahalle ve sokak bazında yoğun bir tempoyla sürdürülüyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen projede, atık tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor. Müdürlük, ilçe genelinde yerleştirdiği 106 tekstil kumbarası aracılığıyla aylık ortalama 7 ton tekstil atığı topluyor. Bir yıl içerisinde toplanan tekstil atığı miktarı ise 85 tona ulaştı.