
14 Mayıs Milletvekilliği Genel Seçimleri için seçim bölgesi Ordu’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a telefon açarak Fatsa Millet Bahçesi Projesi için ödenek gönderilmesi ricasında bulunması üzerine Bakan Kurum Ramazan Bayramı sonrası Fatsa Millet Bahçesi Projesi için 50 milyon TL ödenek tahsisinin yapılacağının müjdesini verdi.
FATSA’YA DEĞER KATACAK PROJE
Fatsa’ya değer katacak, ilçenin bilinirliğini artıracak Millet Bahçesi Projesine Ramazan Bayramından sonra start vereceklerini belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in teşrifleri, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte Millet Bahçesi Projemizin inşaatına başlayacağız. Evkaf mahallesi eski çöp alanına yapılacak olan 86 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan Millet Bahçesi Projemize bir telefonla 50 milyon TL ödenek sağlanmasına vesile olan Sayın Bakanımıza ilçe halkımız adına teşekkür ederim.” dedi.
PROJEDE YOK YOK
Millet Bahçesi Projesi ile ilgili bilgi veren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar kente yeni yeşil alanlar kazandırmak amacıyla devasa bir projeyi hayata geçirmek için önemli bir adım attıklarını belirterek, “Bir tarafı yemyeşil doğa, bir tarafı masmavi deniz olan Fatsa’mıza Millet Bahçesi çok yakışacak. Millet Bahçesi Projesi içerisinde Bin metrekare alanı olan AVM, 10 bin metrekare kapalı ve açık otopark, sosyal donatılar, restoran ve kafeler, sinema salonu, çok amaçlı salon, açık hava mini fuar alanı, sosyal aktivite alanları, oturma ve dinlenme alanları, mescit, dumansız piknik alanı, otopark, çocuk oyun alanları, Millet Kıraathanesi, bisiklet yolları ve çeşitli etkinlik alanları bulunacak. İlçemizin girişi olan önemli noktalarından birini daha yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sunacağız. Millet Bahçemizin üst kısmında bünyesinde devasa bir Okçuluk Kampı ve nizami futbol sahası olan bir spor kompleksi de olacak.” dedi.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.