
Fatsa Belediyesi Uzunkum plajı mesire alanında yeşil alanlar, yürüyüş yolları, piknik alanları, çocuk oyun alanları, aydınlatmalar, ağaçlandırma çalışmaları, refüj ve yol kenarları ile doğa severlerini bekliyor.
Şehrin en önemli yaşam alanlarından bir tanesi olan Uzunkum plajı hem plaj hem de mesire alanı olarak faaliyet gösteren bölgenin en önemli yaşam alanlarından bir tanesi haline geldi. Alanda yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla yürüyüş yolları, bisiklet yolları, gençler için yeni yaşam alanları, spor alanları, çocuk oyun alanları ve ahşaptan doğaya uyumlu bir mescit ve parkıyla beraber vatandaşların yılın dört mevsimi kullanabileceği muazzam bir yaşam alanı oluşmuş oldu. Toplamda yüz bin metrekare alan üzerine kurulu olan bu alan Karadeniz sahil yoluna sıfır olması nedeniyle ilçeden geçen birçok vatandaşın ilçeye misafir olmasını, konaklaması ve mola vermesini de sağlıyor.
“BÖLGEMİZİN EN ÖNEMLİ YAŞAM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLDU”
Şehrimizin en önemli yaşam merkezlerinden biride Uzunkum Plajı diyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Uzunkum Plajı hem plaj hem de mesire alanı olarak faaliyet gösteren, bölgemizin en önemli yaşam alanlarından bir tanesi haline geldi. Sadece Fatsa’mızın değil bölgemizin en önemli yaşam merkezlerinden bir tanesi olan Uzunkum Plajı ve mesire alanının yenilenen yüzüyle bu yılda hoşça vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımızı bekliyor.” dedi.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.