Fatsa Özel Sanayi Sitesi'nde 4. etap kapsamında inşa edilen 8 yeni dükkan, 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek ihale ile sahiplerini bulacak.
Dubleks olarak inşa edilen iş yerleri, sanayi sitesine önemli bir katkı sağlayacak. Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle büyümeye devam eden Özel Sanayi Sitesi’nde, daha önce 1. etapta 34, 2. etapta 38 ve 3. etapta 27 iş yeri tamamlanarak faaliyete geçmişti. 4. etap kapsamında yapılacak toplam 20 yeni dükkan ile birlikte sanayi sitesindeki iş yeri sayısı 119’a ulaşacak.
“SANAYİ ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Konuya ilişkin açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa’mızın sanayi altyapısını güçlendirmek ve esnafımıza modern iş yerleri kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel Sanayi Sitesi, her geçen gün büyüyerek ilçemizin ekonomik gücüne katkı sağlıyor. 4. etap kapsamında inşa edilen 8 dükkanın ihalesini 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Sanayi esnafımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
FATSA, BÖLGESEL TİCARETİN MERKEZİ OLUYOR
Fatsa, 10 ilçenin hinterlandında yer alan stratejik konumuyla bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Karadeniz Bölgesi'nin gelişen sanayi noktalarından biri haline gelen ilçe, sadece Fatsa’daki esnafa değil, çevre ilçelerden ve komşu illerden gelen yatırımcılara da hitap ediyor. Özel Sanayi Sitesi’nde açılacak yeni iş yerleri, sanayi sektöründeki büyümeye önemli katkılar sunarken, bölgede istihdamın da artmasına olanak sağlayacak.
Fatsa Özel Sanayi Sitesi, gelişmiş altyapısı, modern dükkanları ve artan iş hacmi ile yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bölgede faaliyet gösteren işletmeler, sadece Fatsa ve çevresine değil, Ordu’nun farklı ilçelerine ve komşu illere de hizmet vererek geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Sanayi sitesinde faaliyet gösteren esnaflar, artan talepten memnun olduklarını dile getirirken, yeni dükkanlarla birlikte sektörde daha fazla iş kolunun canlanmasını bekliyorlar.
Sanayi esnafı ve yatırımcılar, ihale süreci ve başvuru şartlarıyla ilgili detaylı bilgiyi Fatsa Belediyesi’nin ilgili birimlerinden edinebilecek.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Temizlikte Bir’inciyiz” sloganıyla bahar aylarına kapsamlı bir temizlik çalışmasıyla giriş yaptı. Bahar temizliği kapsamında ilk durak Şerefiye Mahallesi oldu. Ekipler, mahalle genelinde cadde ve sokak yıkama, süpürme, çöp konteyneri temizliği, dolmuş duraklarında dezenfekte ve genel çevre düzenleme çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her fırsatta şehrin sokaklarını adım adım gezerek esnafları ve vatandaşları ziyaret etmeye devam ediyor. Samimi sohbetlerin ve sıcak karşılamaların yaşandığı ziyaretlerde, gönül bağları daha da güçleniyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Dumlupınar İlköğretim Okulu 4-G sınıfına anlamlı bir ziyarette bulundu. Ziyaretin mimarı ise sınıf başkanlığına seçilen minik öğrenci Ayyüce Bellice oldu.
Fatsa Belediyesi, şehri sporun merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gençlerin talepleri doğrultusunda hayata geçirilen projelerle, Fatsa’da spor altyapısı güçlendirilirken, her yaş grubuna hitap eden tesisler bir bir hizmete sunuluyor.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı tamamlanan Dolunay Kapalı Yüzme Havuzu ve bugün itibariyle hizmete giren Tenis Kortu Projesinde incelemelerde bulundu. Başkan Kibar, gençlerin sporla iç içe bir yaşam sürmeleri için her türlü imkânı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Fatsa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve sportif bir yaşam sürmeleri adına gerçekleştirdiği yatırımlarla Karadeniz Bölgesi’nde yüzme bilen en büyük ilçe olma unvanını taşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Tesislerdeki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile 2024 yılında hizmete açılan modern Dolunay Yüzme Havuzu’nda, bu yıl içerisinde toplam 7 bin vatandaşa yüzme kursları aracılığıyla eğitim verildi.
Fatsa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 105. yılı dolayısıyla çocuklar için düzenlediği “23 Nisan Coşkusunu Resme Sığdır” konulu resim yarışmasının sonuçları belli oldu.
Fatsa Belediyesi tarafından Fatsa sahilinde sosyal yaşama değer katacak yeni bir proje daha tamamlanmak üzere. Daha önce Erguvan Kafe, Kitap Kafe ve Engelsiz Kafe projeleriyle sahilde vatandaşların buluşma noktaları oluşturulmuş olup, sosyal alanlar genişletilmişti. Şimdi ise, hafızalarda iz bırakan 1 No’lu Eyvan yeniden hayata geçiriliyor.
ÇERKEZLER TEPESİ VE BUNGALOV OTEL & RESTORAN
Fatsa’nın doğal dokusunu koruyarak turizme kazandırmayı hedefleyen yeni proje, Çerkezler Tepesi'nde hayata geçiriliyor. Doğa ile uyumlu mimarisi ve özgün konseptiyle dikkat çeken Çerkezler Bungalov Otel & Restoran, bölge turizmine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
Fatsa Belediyesi, şehir estetiğini bozan ve vatandaşlar için tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda, ilçenin farklı noktalarında tespit edilen metruk yapılardan biri daha ekipler tarafından kontrollü şekilde yıkıldı.
Fatsa, sadece Karadeniz’in değil, Türkiye’nin de yükselen turizm değerlerinden biri olmaya devam ediyor. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve sakin atmosferiyle son yıllarda turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Fatsa, adeta bir doğal turizm cenneti olarak öne çıkıyor.