
VALİ SONEL, FATSA OSB KÖPRÜSÜ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU.
Karadeniz’in en önemli üretim üssü ve istihdam kapısı olan Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlantı sağlayacak Bolaman Irmağı üzerindeki 2’inci Köprü, Bolaman ve sanayi trafiğine nefes aldırarak şehir ile Organize Sanayi Bölgesi arasındaki bağı da koruyacak.
Fatsa’ya gelen Ordu Valisi Tuncay Sonel, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve beraberindeki heyet ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi ana yol ve Aybastı Kavşak düzenleme çalışmasından hemen sonra faaliyete geçecek olan OSB araç ve yaya köprüsünde incelemelerde bulundu. Ardından Organize Sanayi’de faaliyet gösteren tekstil fabrikalarını ziyaret etti.
Karadeniz’in en önemli üretim üslerinden birisi olan Organize Sanayi Bölgesi çift şeritli araç ve yaya köprüsü ile akabinde
OSB’de faaliyet gösteren Aydın Kontraplak, Kuzey Kafkas Tekstil, Belfor Tekstil ve Orfa Tekstil’e ziyarette bulunan Vali Sonel, Organize Sanayi Bölgesi’nin trafiği açısından köprünün yapımının çok önemli olduğunu söyledi.
“OSB KÖPRÜSÜ’NÜN YAPILMASI İHTİYAÇTI VE ÇOK ÖNEMLİYDİ.”
Fatsa OSB’nin şehrin önemli bir değeri olduğunu vurgulayan Vali Tuncay Sonel, “ Fatsa ilçe merkezimiz ile Organize Sanayi Bölgesi arasında Bolaman Irmağı üzerinde köprüye ihtiyaç vardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'nun şehrimizi ziyaretinde konu gündeme gelmişti. Allah razı olsun, kısa sürede 130 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde köprümüz yapıldı. Hem Fatsa'nın trafiğinin rahatlatması açısından hem de Fatsa ile OSB'nin bağının korunması açısından çok önemliydi. Bu köprü konusunda bize destek veren kıymetli Bakanımıza, Fatsa ve Ordu halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun.” dedi.
“İKİNCİ KÖPRÜ FATSA OSB’YE VE BOLAMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK”
Bolaman ırmağı üzerindeki ikinci köprünün Fatsa OSB’ye ve Bolaman trafiğine nefes aldıracağını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Her geçen gün yeni üretim tesislerinin faaliyete geçmesiyle büyüyen ve gelişen Organize Sanayi Bölgesi’nin lojistik taşıma faaliyetlerinin kapasitesinin artmasıyla Bolaman Kavşağından sanayi bölgesine geçişte alternatif ulaşım aksı oluşturarak hem ana yol bağlantısı hem de transit geçişi sağlayacak çift şeritli araç ve yaya köprüsü bölgenin trafik sıkışıklığını oldukça rahatlatacaktır. Organize Sanayi Bölgemizdeki transferler oldukça rahatlayacak ve trafik yoğunluğu azalacaktır. Yapımı konusunda talimat veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” diye konuştu.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.