
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim faaliyetine yeni başlayan Lider Bentonit firmasına “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi.
“BÖLGEMİZİN BEYAZ MADENİ BENTONİT SEKTÖRÜNDE YENİ BİR FİRMA DAHA ÜRETİME BAŞLADI”
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’DAN LİDER BENTONİT FİRMASINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim faaliyetine yeni başlayan Lider Bentonit firmasına “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi.
Her geçen gün yeni yatırımlarla büyüyerek gelişen Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir fabrika daha üretime başladı.
ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACAT’IN MERKEZİ
Fatsa’nın üretim üssü ve istihdam kapısı olan Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek yeni üretime geçen Lider Bentonit fabrikasını ziyaret eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akgümüş ile görüşerek üretim, istihdam ve ihracat ile ilgili bilgiler aldı. Fabrika’nın bütün bölümlerini gezen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, firma sahibi Süleyman Akgümüş’e bölgeye kazandırdığı yatırımdan ötürü teşekkür etti.
FATSA OSB, TÜRKİYE SANAYİSİNİN KALKINMASINA VE EKONOMİSİNİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLIYOR
Fatsa Organize Sanayisi’nin büyümesinin Türkiye sanayisinin kalkınmasına ve ekonomisinin güçlenmesine katkı sağladığını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ” Dünya beyaz bentonitlerin rezervinin yüzde 75’i Türkiye’dedir. Ülkemizdeki bentonitin de yüzde 80’i bölgemizdedir. Dolayısıyla bölgemizde büyük bir rezerv var. Bölgemizin beyaz madeni bentonit sektöründe Fatsa’mızın kalkınma ve iktisat literatürüne bir firma daha dahil oldu. Organize Sanayi Bölgemizde faaliyetlerine yeni başlayan ve yılsonu itibarı ile istihdamını yaklaşık 2 katına çıkaracak Lider Bentonit firması yetkililerine istihdama sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür eder, tüm çalışanlarına kolaylıklar dilerim.” dedi.

29 Ekim Cumhuriyetimizin İlanın 102.Yıl dönümü dolayısıyla Fatsa ilçesinde düzenlenen kutlama programı, 75.Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Tören Kaymakam Avni Kula, Garnizon Komutanı Yarbay Mevlüt Mertoğlu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Kaymakam Avni Kula yaptı.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde yoğun bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet’imizin 102. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında “Cumhuriyet; ülkemizin, milletimizin ve devletimizin birliğinin en büyük tezahürü, bu topraklardaki ilelebet varlığımızın teminatıdır.” dedi.

Fatsa Belediyesi, şehir genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha konforlu bir yol ağı sunmak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Kılıçlı Mahallesi beton yol çalışması tamamlanma aşamasına geldi.

Fatsa Belediyesi Konservatuvarı, yeni dönem kurslarına büyük bir heyecanla başladı. Fatsa Belediyesi’nin kültür ve sanata verdiği önemin en güzel örneklerinden biri olan konservatuvarda, bu yıl gitar, keman ve bağlama kurslarına yoğun ilgi gösterildi.

Belediye ekipleri şehir merkezi ve kırsalda ulaşım konforunu artırmak için yoğun mesai harcıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Kademe Yerleşkesinde çalışan personellerle düzenlenen programda bir araya geldi.

Fatsa Belediyesi ile Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı iş birliğinde düzenlenen 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali, sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans serisi, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde devam etti. Programda, Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Oy, Fatsa ve Ordu’nun tarihi ile kültürel değerleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Erasmus+ projesi kapsamında yürütülen “Elinin Boyasıyla Atıkları Dönüştüren Çocuk” adlı çevre temalı proje ile Türkiye genelinde seçilen 6 anaokulundan biri olma başarısını gösteren Fatsa Hacer Yücel Anaokulu, farkındalık dolu bir etkinliğe imza attı. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.