Fatsa’nın en önemli istihdam kapılarından olan Organize Sanayi Bölgesi’nde 2.7 kilometrelik yolu genişletme, alt yapı ve zemin kazısının ardından konforlu sıcak asfalt serimine başlanıldı ve bu çalışmanın bir hafta içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Organize Sanayi Bölgesi yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, buradaki sıcak asfalt çalışmalarının bir hafta içerisinde tamamlanacağını belirterek, “Fatsa’mızın ve Ordu ilimizin en önemli istihdam kapılarından biri olan Fatsa Organize Sanayi bölgemizdeki asfalt yol çalışması Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile başladı ve devam ediyor. Bir hafta sürecek olan çalışma sonucunda Fatsa Organize Sanayi Bölgemizin özellikle ana yolundan her gün 10-12 bin civarında geçen vatandaşımızın çok konforlu bir ulaşım ağına ulaşmış olacak.” dedi.
“ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR”
Organize Sanayi Bölgesi’nin en önemli sorunlarından bir tanesi olan yol sorununun yapılan çalışma ile sona ereceğini ifade eden Başkan Kibar, “Daha önce yine Sayın bakanımızın talimatlarıyla Organize Sanayi Bölgemizdeki doğalgaz sorunu çözülmüştü ve bugün doğalgazın Organize Sanayi Bölgesine ulaşması ile birlikte yüzde 30'un üzerinde bir tasarruf sağlanıyor. Bu tasarrufla birlikte yatırımcılarımız yeni yatırımlara yöneliyor. Fatsa Organize Sanayi Bölgemiz her geçen gün büyüyor. Ben şehrimizdeki her bir yatırımda büyük bir hassasiyetle elini hiçbir zaman Fatsa'mızdan çekmeyen Sayın Bakanımıza tüm Fatsalı hemşerilerim adına teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
Fatsa Belediyesi, kadın ve erkek vatandaşların istihdama katılımını artırmak amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirdiği mesleki eğitim projeleriyle öne çıkıyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar, hem bireysel gelişime hem de yerel ekonomiye katkı sağlıyor.
Fatsa Belediyesi, sosyal tesislerinde anlamlı ve keyifli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Çatalpınar Anaokulu öğrencileri, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Tatlı Workshop" etkinliğine katılarak hem öğrendi hem eğlendi.
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında altyapı ve yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Yenipazar Mahallesi Çerkezler Sokak’ta yol açma çalışmaları sürdürülürken, Bağlarca Mahallesi Aşağımahalle Sokak’ta ise boru döşeme çalışması gerçekleştiriliyor.
FINDIK BAHÇELERİNDE İNCELEME VE DESTEK MESAJI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar, Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan ve fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe ciddi zarar veren zirai don olaylarının ardından ilimize gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.
MAYIS AYI İTİBARİYLE 1.TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLAMIŞTIR
Fatsa’da ilk kez gerçekleşen ve Karadeniz bölgesinde tarım sektörüne yön veren önemli organizasyonlardan biri olan Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, üç gün boyunca 144 bin kişiyi ağırladı. Bölge çiftçileri, üreticiler ve sektör temsilcileri fuara yoğun ilgi gösterdi.
Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı’nı başarıyla tamamlayan Fatsa, üç gün boyunca bölgesel tarımın ve üretimin merkezi haline geldi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede organizasyonun hem içerik hem de katılım açısından büyük bir başarıyla geçtiğini belirtti.
Fatsa’da ve Ordu genelinde bir ilk olma özelliği taşıyan Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, görkemli bir açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Tarım sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren bu önemli organizasyonun açılışı; Ordu Valisi Sayın Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Sayın Avni Kula, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Arslan Soydan, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Kemal Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde yaşam kalitesini artırmak, ulaşımı kolaylaştırmak ve altyapıyı güçlendirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı olarak yürütülen projelerle Fatsa, daha modern ve yaşanabilir bir ilçe kimliği kazanıyor.
Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla yol genişletme, yol dolgu ve tahkimat ile kanal temizliği çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.